У посети „СТОКОПРОМУ“

Почетак » У посети „СТОКОПРОМУ“ » Вести » У посети „СТОКОПРОМУ“
Заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић обишао је предузеће за производњу, промет и услуге превоза у земљи и иностранству „СТОКОПРОМ“, једну од водећих фирми из ове области у региону. С обзиром на то да град Ваљево планира да у идућој години издвоји значајнија средства за подстицај развоја пољопривреде, новац ће бити опредељен и за предузећа која су носиоци аграра у ваљевском крају.
 
„Сматрамо да је „СТОКОПРОМ“ једно од предузећа које  у области стратегије развоја пољопривреде града Ваљева има једну од кључних улога. Управо зато Град ће у оквиру својих надлежности предузети све што је потребно како би помогао једној овако успешној фирми у њеном даљем расту и развоју. Руководству Града је веома битно да ова фирма и даље развија сточарску производњу у примару, а да у исто време обезбеде купце. Циљ данашње посете је да заједничким напорима решимо проблеме који су у ингеренцији локалне самоуправе“, рекао је између осталог заменик градоначелника Витомир Митровић приликом јучерашње посете.
 
„Наше предузеће се раније искључиво бавило товом јунећег меса, производњом живе стоке  и једна смо од фирми у Србији која је извозила највише живих јунади, како у земље у окружењу, тако и у земље трећег света. Извозили смо за Израел,  Либан, Црну Гору, Босну и Херцеговину, Македонију. Имали смо и до 1900 јунади у тову, касније смо купили од Агенције за приватизацију фарму у Радобићу, која је капацитета око 1000 јунади, а у једном тренутку смо имали 56 коопераната са којима смо сарађивали. Први у Србији смо успели да извеземо 1200 јунади, радили смо дотовар са Мађарима и Хрватима. Почели смо да радимо и за домаће трговинске ланце као што су „Интерекс“, „Мартиновић“ и други, а имамо два малопродајна објекта у Ваљеву“, рекао је заменику градоначелника руководилац производње и продаје у предузећу „СТОКОПРОМ“ Милан Јанковић.
 
Овом приликом, оцењено је да би у најскорије време, због потребе ове фирме требало урадити део канализационе мреже према Јасеници у дужини од око 500 метара. Заменик градоначелника Витомир Митровић истакао је овом приликом да ће разговарати са ресорним министарством о могућности финансирања израде пројектне документације за реновирање фарме и изградњу електране. 

Leave a Comment