У Причевићу се после 30 година асфлатира пут

Почетак » У Причевићу се после 30 година асфлатира пут » Актуелно » У Причевићу се после 30 година асфлатира пут

У селу Причевићу почело је асфалтирање 1650 метара пута средствима српске Владе, а преко ЈП „Путеви Србије“. Мештани овог дела Причевића су на пут, који је дуг 2,5 километара на асфалт чекали 30 година! И данас су дочекали представнике града Ваљева, које је предводио градоначелник др Слободан Гвозденовић, да им се лично захвале, јер ће живот за тридесетак кућа бити лакши уз добар пут.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је рекао да ово није крај радова у селима, али и у граду и да се планира у наредном периоду асфалтирање Дуплих трака у дужини од 1500 метара и део Ужичког пута. Градоначелник се и овај пут захвалио председнику државе Александру Вучићу, Влади Србије и Дарку Глишићу, председнику Извршног одбора СНС-а и председнику Општине Уб, јер се у ваљевском крају државним новцем финансира изградња важних саобраћајница како у у граду, тако и у селу.

„Ваљево је велико градилиште и то је оно што сам рекао и приликом усвајања буџета прошле године. У Причевићу смо доста урадили из средстава које је Град обезбедио за асфалтирање сеоских путева, као и из средстава Владе Републике Србије. Задовољан само зато што су ово вредни људу, који су остали на селу. Као што видите, има доста деце, има доста и старијих и хвала Богу да је тако. И увек је српски сељак најбоље знао да направи српску државу и знао је шта треба и како треба радити. Питајте сваког сељака у Шумадији, Поморављу, ваљевском крају, знаће да каже како се држава прави, јер је он ту државу стварао и ширио. Зато, на извор по воду и лепо да се види да Град  води рачуна о пољопривреди и селу, а надам се да ће и ови људи умети да искористе на прави начин све оно што покушавамо да урадимо за њих“, рекао је градоначелник.

Милан Митровић је пољопривредник из Причевића и захвалио се у име својим земљака и српској Влади, градоначелнику др Слободану Гвозденовићу, као и председнику Месне заједнице што се коначно решава горуће питање за ово село-

„Овај пут нам доста значи и ово је главни пут кроз село Причевић.  Протеже се у дужини од 2,5 километара и има још да се асфалтира око километар. Овим путем се иде ка тридесет кућа, а има четири крака ка засеоцима. Бавимо се пољопривредом, највише воћарством. Ја имам три хектара под воћем и планирам још један хектар шљиве. Бавим се и сточарством, имам десет крава и десет бикова, као и тридесетак оваца. На овај пут смо чекали тридесет година.

Председник Месне заједнице Милош Павловић је рекао да је у Причевићу током ове године урађено доста и да селу једино треба још добрих путева. Истакао је да је у јуну почела да ради сеоска амбуланта са лекаром који прегледа пацијенте четвртком. Издвојено одељење у Тупанцима иако је требало да буде угашено зато што има свега три ђака, ипак ће наставити да ради, јер ово село очекују бољи дани, а самим тим ће се рађати и више деце, речено је данас приликом обиласка радова на асфлатирању пута у Причевићу.

„Захваљујемо се свима што смо од Владе Србије  добили одобрење да се афалтира овај пут. Доста је урађено у нашој Месној заједници, пре месец дана су и путеви санирани од поплава и киша. Обилне кише падају тако да су већином ови путеви санирани.  За нас мештане ово много значи, овај пут нам је недостајао, остало све имамо. Воду користимо  са сопствених извора, само су нам путеви фалили“, рекао је председник МЗ Причевић и додао да млади у селу остају, јери имају амбуланту, школу и све што им је потребно, а сада су добили и дуго очекивани пут.

Зоран Бошковић из Причевића је упути похвале за власт и за град Ваљево на челу са др Слободаном Гвозденовићем и начелником одељења Зораном Трифуновић.

„То су људи који  се боре за село и за наше путеве.  Без путева смо везаних руку, а нама то много значи. До сада нико није долазио у село да помогне и да види какво је стање и какви су путеви. Надам се да ће оваквих путева бити све више и да ће се више радити. Мислим да ће се то радити и у другим селима, мора негде да се почне са радом, не могу сви путеви одједном. Овде има производње, има и воћа и сточарства, тако да мислим да је ово добар потез што је урађен овај пут“, изјавио је Зоран Бошковић из Причевића.