У разговору са новинарима

Почетак » У разговору са новинарима » Вести » У разговору са новинарима
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић одржао је данас конференцију за новинаре на којој је говорио о бројним важним темама, између осталог и о расподели средстава Националног инвестиционог плана. Оценио је да није задовољан средствима која су опредељена НИП-ом  за пројекте из Ваљева. „То се пре свега односи на пројекат топлификације, нашу најзначајнију инвестицију, која већ другу годину заредом нема подршку из НИП-а“, рекао је Јаковљевић. „Правећи поређење са другим градовима у Србији, дошли смо до закључка да је Ваљево практично само добило 50 милиона динара за реконструкцију Карађорђеве улице, јер су средства за наставак изградње школе „Милован Глишић“ у Брђанима, још прошле године опредељена, а НИП ће бити гарант за то. „Оваквом расподелом не можемо бити задовољни, јер је наш пројекат топлификације високо оцењен од бројних других релевантних институција и налази се међу најбоље оцењеним пројектима у  СЛАП бази података. У финансирању овог пројекта до сада су учествовала бројна министарства, Европска унија, па је несхватљиво да годинама у назад изостаје подршка овог важног министарства. Иако нисмо добили средства из НИП-а, искористићемо друге фондове из којих ћемо обезбедити новац за наставак изградње вреловодне мреже“, рекао је градоначелник.  
 
Говорећи о раду „Ваљево-туриста“, градоначелник је оценио да ће се у наредном периоду потенцирати заједничко деловање свих ресурса, с циљем што квалитетније промоције туризма ваљевског краја. Он је рекао да се под хитно мора приступити изради Стратегије унапређења туризма, као полазног стратешког документа за реализацију свих активности.
 
Одговарајући на новинарско питање о ЈП „Општинска стамбена агенција“, градоначелник је рекао да је ово предузеће потребно реорганизовати, додати им нове послове, као што је одржавање стамбених објеката и слично, јер је то пракса и у другим градовима Србије.
 
Новинари су се интересовали и за повећање капацитета Предшколске установе „Милица Ножица“ и изградњу вртића у МЗ „Градац“.  „У овој години буџетом смо предвидели 10 милиона за израду пројектне документације за доградњу још једног спрата на вртићу „Звончић“, што је само први корак у оквиру свих планираних активности“, рекао је градоначелник и додао да је обезбеђење добрих услова за боравак малишана у предшколској установи, један од приоритета руководства града. 

Leave a Comment