У Седларима изграђено дечје игралиште и саниран пут

Почетак » У Седларима изграђено дечје игралиште и саниран пут » Вести » У Седларима изграђено дечје игралиште и саниран пут
У МЗ Седлари изграђено је дечје игралиште, као и деоница пута за заселак Мандићи, што поздрављају мештани, који тврде да се од 2000. године у Селдарима ништа није радило.
 
Једна од највећих месних заједница на територији града Ваљева има око 2000 становника и око 400 деце, па је изградња дечјег игралишта више него потребна. У сарадњи са градском Дирекцијом и Ресурс центром из Лазаревца, који је од Министарства омладине добио средства за финансирање сличних пројеката по општинама Колубарског округа, изграђено је ово дечје игралиште са клацкалицама, љуљашкама, тобоганом и осталим мобилијаром.
 
Председник МЗ Седлари Божидар Петровићзахвалио се граду Ваљеву што је омогућио да у Седларима поново почне да се гради.
„Деца Седлара су изједначена са децом Ваљева, јер су добила ово игралиште. Пут до Мандића је значајан за насеље у коме има доста деце. Оно што нам је још потребно је расвета на овом путу“, рекао је Петровић.
 
„Интенција Дирекције за урбанизам и изградњу је да у свим месним заједницама, уради оно што је најнеопходније. Поред дечјег игралишта уређен је простор за кошарку и фудбал, а у плану је и исцртавање одбојкашког игралишта и постављање ограде, да би деца била сигурнија. Почетком године постављена је и расвета. Све то је коштало 350.000 динара“, рекао је в.д. директор ЈП “Дирекција за урбанизам, путеве, грађевинско земљиште и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић.
Деоница пута за Мандиће у Седларима, која је асфалтирана у дужини од 100 метара, годинама је правила проблеме мештанима, нарочито у периоду великих киша. Због великог нагиба вода је често односила насип, па би пут био непроходан. У овом засеоку живи око 200 становника.
 
„Ми ћемо убудуће покушати да решимо све акутне тачке на територији града. У то ће бити уложено укупно 11 милиона динара, а за деоницу пута до Мандића утрошено је 600.000 динара. Тенденција је да што мање насипамо улице, већ да их асфалтирамо.  На тај начин и штедимо новац, јер се новац улудо трошио у насипање, које би прве кише однеле у реку. Трошкови насипања пута за две године коштају као овај асфалт који смо урадили.  На жалост, финансијске могућности нису велике да урадимо све, али за сада асфалтирамо све проблематичне тачке. Ако вам буде чудно што смо негде на сред пута асфалтирали видећете да су то велике узбрдице, низбрдице где се асфалтирањем решава велики проблем и кретања и саобраћаја , али и насипа који вода непрестано односи“, рекао је Драган Јеремић. 

Leave a Comment