У септембру снимање филма Мише Радивојевића у Ваљеву

Почетак » У септембру снимање филма Мише Радивојевића у Ваљеву » Вести » У септембру снимање филма Мише Радивојевића у Ваљеву
Светозар Цветковић, наш познати глумац и продуцент, најавио је у дневном листу ‘’Блиц’’да ће снимање новог филма Мише Радивојевића „Како су ме украли Немци” почети у септембру у Ваљеву. Цветковић истиче да су аутентичност Тешњара, лепота околине и спремност градских власти на сарадњу били пресудни за опредељење да се највећи део филма сними у нашем граду. Уговор између Града Ваљева и продуцентске куће ‘’Тестаментс филмс’’ потписан је у априлу у Ваљеву. Филм подржава и Министарство културе.

 
 
– Потписали смо уговор са градом Ваљевом, који је домаћин нашег филма и екипе и битно учествује у нашој продукцији, јер ће се тамо снимити највећи део филма. За Ваљево смо се одлучили јер је старо градско језгро Тешњар сачувало аутентичност времена из епохе у којој се дешава највећи део приче, а и околина је прекрасна. Снимаће се до краја октобра, а премијера је на пролеће – каже Светозар Цветковић за ‘’Блиц’’.
 
Радња новог српског филма одвија се у Другом светском рату, када немачки официр Вернер преузима бригу о сину чија је породица комунистички оријентисана. Прича је инспирисана детињством редитеља Мише Радивојевића, у чију се кућу за време окупације уселило главнокомандујући немачке војске и усадио му љубав према уметности.
 
Осим Светозара Цветковића, главне улоге тумаче Дара Џокић, Тихомир Станић, Воја Брајовић, Јелена Ђокић, Бранимир Поповић, Гордан Кичић, Емир Хаџихафизбеговић и енглески глумац Даглас Хенсхол, који ће играти немачког официра.

Leave a Comment