У Школици пливања 164 малишана

Почетак » У Школици пливања 164 малишана » Вести » У Школици пливања 164 малишана

 

Кроз Школицу пливања коју је финансирао и ове године Град Ваљево, прошло је 164 малишана. Они су јуче полагали испит, који је показао да је 86 деце научило добро да плива.
Помоћник градоначелника Селимир Манојловић поделио је дипломе најуспешнијим полазницима Школице пливања.
 
„Ово је једна изузетна прилика. Види се радост и весеље ове деце, која су научила да пливају. Ово је добар пример који ћемо наставити да реализујемо и наредних година“, рекао је Селимир манојловић.
 
Овај програм, у оквиру имплементације Локалног плана акције за децу, у потпуности финансира Град Ваљево већ четврту годину за редом. У 2012. години Школицу пливања похађала су деца предшколског и узраста 1. и 2. разред из свих седам основних школа.
 
„Град ће и даље наставити са овом акцијом, јер је ово заједничка акција нас грађана, деце и града. Будућност су деца и у њих треба улагати“, рекла је Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности.
 
Марија Ножица, једна од троје инструктора пливања каже да је срећна што је Град преопузнао значај улагања у ову врсту образовања најмађих.
 
„Осим што су учили да пливају, они су квалитетно проводили време на базенима између часова пливања, дружили су се и бавили и осталим спортовима. Деца су била одушевљена, јер већина њих ове године није путовала на море, а многи никада до сада нису били ни у Петници“, рекла је Марија Ножица.
 
Предност у одабиру полазника имали су малишани који су из социјално и материјално угрожених породица у граду.
 
Град Ваљево је у 2012. години из буџета определио укупно 2,5 милиона динара. Од тога, 1,3 милиона динара издвојено је за имплементацију седам пројеката изабраних на конкурсу, а остатак за реализацију Школице пливања и акцију помоћи најсиромашнијим малишанима са евиденције Центра за социјални рад.
 
 

 

Leave a Comment