У сусрет завршној фестивалској вечери

Почетак » У сусрет завршној фестивалској вечери » Вести » У сусрет завршној фестивалској вечери
Ваљевске Тешњарске вечери полако се ближе крају, а овдашњи посетиоци и наши Ваљевци, од оних најмлађих до најстаријих, већ по устаљеном ритму походе бројне разноврсне садржаје и програме, који ће сасвим сигурно, по завршетку овог летњег фестивала недостајати у смирај лета  и у наступајућој јесени. Уз чињеницу да је ових дана у Ваљеву било за сваког по нешто, утисак је да су се неки програми издвојили и то на првом месту по броју посетилаца.
 
Током маскенбалске шетње улицама Ваљева на пример, Град је био једна весела, шарена оаза препуна дечијих осмеха и граје. Акт-театар и „Добри људи“ са представом „Никад хероин“ још једном су упутили јасну поруку превасходно младим људима о драстичним последицама конзумирања дрога, а јуче је Квартер „MISS“ још једном  задивио поклонике ове врсте звука, док су Маја фолк и београдски фадисти дочарали присутнима фадо музику. У старој градској чаршији Тешњар није изостала ни ревија фризура, као и презентација „Истраживачког лета 2010.“ Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“.
 
Вече пред нама биће у знаку гостију из Кипра. У посети Ваљеву биће Њ.Е. Амбасадор Кипра Хомер Мавроматис за кога ће у 18.00 часова у кабинету градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића бити приређен пријем. Потом је протоколом предвиђено да око 19.00 часова амбасадор Кипра са породицом и сарадницима шетњом поред хотела „Гранд“ до старе градске чаршије Тешњар, упозна град Ваљево и његове културно-историјске знаменитости. У 20.00 часова у Галерији „34“ амбасадор Кипра и градоначелник Ваљева отвориће изложбу слика Зорана Андрића под називом „Боје Кипра и боје Ваљева“, а на штанду у Зеленом кутку у Тешњару биће одржана презентација ове земље и њених туристичких потенцијала.
 
Осим гостију из Кипра, Ваљевце вечерас на Тешњарским вечерима очекује и концерт хорске музике на Летњој сцени у 21.00 сат. У 20.00 часова је термин резервисан за представу „Три прасета и вучица у шумском диску“ у летњој башти Дома војске, а на истом месту у 23.00 сата је представа „Шумска мајка“.
 
Сутра, завршне вечери фестивала, између осталог одржаће се вече латино музике у 21.00 сат на летњој сцени. У Галерији у Тешњару у 21.30 часова је изложба фотографија „Ваљево објективом странца“, а спуштање заставе и затварање Тешњарских вечери је у 24.00 сата. 

Leave a Comment