У току акција чишћења Ваљева

Почетак » У току акција чишћења Ваљева » Вести » У току акција чишћења Ваљева
Преко 130 волонтера се окупило данас на платоу испред Центра за културу и одазвало се позиву да учествују у акцији чишћења „Наше Ваљево“. Акцијом, која ће трајати ових дана, обухваћено је неколико локација у граду.  Волонтери су упућени у парк на Јадру где ће бити уклоњена земља од које су грађени насипи, а биће и чишћен муљ који је нанела река Колубара. У току дана добровољци ће чистити и коловоз Бирчанинове улице, као и простор код споменика генералу Светомиру Ђукићу  код „Платана“ где је Колубара нанела стабла дрвећа. Акција чишћења организована је и на обалама реке Градац, где је ангажовано 70 волонтера. 
 
Заједно са запосленима у водопривредном друштву „Ерозија“, волонтери ће чистити корито реке Љубостиње у нерегулисаном делу-узводно, од раскрснице Улице Димитрија Туцовића и Подгоричке до Економске школе где ће  бити урађено крчење обала и сеча шибља.
 
Са десне обале реке Колубаре биће уклоњен муљ, кабасти отпад који је река избацила, а биће уклоњене и бетонске плоче како би касније биле уграђене.
 
Волонтерима су се придружили и ученици Техничке школе, али и чланови Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“. 
 
 

Leave a Comment