У току асфалтирање Хајдук Вељкове улице

Почетак » У току асфалтирање Хајдук Вељкове улице » Актуелно » У току асфалтирање Хајдук Вељкове улице

У току је реконструкција Хајдук Вељкове улице у дужини од 280 метара, од Карађорђеве до Аутобуске станице, а радове је данас обишао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Градоначелник је истакао да је након пробијања Улице Мирка Обрадовића ка Синђелићевој улици значајно растерећен саобраћај у центру града кроз Карађорђеву улицу и Дупле траке. Самим тим је и Хајдук Вељкова веома оптерећена саобраћајем, нарочито због тога што се у њој налази Аутобуска станица и била је неопходна њена реконструкција.

„Надамо се, када будемо завршили Улицу Мирка Обрадовића, да ћемо у великој мери растеретити саобраћај у самом центру града. То је значајно и због аерозагађења. Ако се има у виду податак да Дуплим тракама прође исто онолико возила колико и преко граничног прелаза Батровци, битно је да смањимо притисак на највеће загађиваче, јер се загађење и мери на оним местима где је највеће.

У центру града смо реконструисали Нушићеву улицу. Сада радимо Улицу Војводе Мишића, где се реконструише коловозни застор од Суда до Десанкиног трга. Кренућемо у потпуну реконструкцију Улице Вука Караџића, у којој се налазе значајне институције као што су банке, Гимназија, Пошта, зграда Водовода. Урадићемо парк поред Улице Проте Матеје, где је Центар за културу, али и има доста станара. Имамо једну интензивну активност у самом центру града. Али то не значи да нећемо наставити са асфалтирањем на селу. По неком нашем плану, биће доста лепих и пријатних догађаја, пре свега мислим на ово асфалтирање које ради ПЗП, по налогу ЈП „Путеви Србије“ до граница са мионичком општином, новцем који смо добили од српске Владе. Поново се захваљујем г. Дарку Глишићу на великој помоћи да до тог новца дођемо. Сваке године смо добијали 18, 19, 100, 120, 130 милиона од српске Владе и све уз несебичну помоћ Дарка Глишића који води рачуна о равномерном развоју Колубарског округа“, закључио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, након обиласка радова.

Ови радови у Хајдук Вељковој улици се спроводе у оквиру јавне набавке за рехабилитацију коловоза у ужем центру града, вредности 13 милиона динара.