У току асфалтирање пута кроз Белошевац и Мрчић

Почетак » У току асфалтирање пута кроз Белошевац и Мрчић » Актуелно » У току асфалтирање пута кроз Белошевац и Мрчић

Пут кроз Белошевац и Мрчић, који повезује град Ваљево и општину Мионица се асфалтира у дужини од 2.500 метара. Радове изводи ЈП „Путеви Србије“, односно њихов извођач ПЗП. Градоначелник др Слободан Гвозденовић је данас обишао градилиште и рекао да је ово наставак радова започетих 2017. године, када је урађен пут до фабрике „Golden Lady“.

„Говорио сам, нису веровали многи да ћемо урадити овај пут, који има изузетан значај, не само за мештане који овде живе, него и за многе Ваљевце који иду према општини Мионица и Бањи Врујци, где много крате пут ако иду Дуплим тракама ка Дивцима и скретању за Мионицу. Оно што је најбитније је да се овде налазе многи привредни субјекти и поред приватних поњопривредних домаћинстава, имамо и једног великог инвеститора, фирму „Крстако“ која би требало да запосли велики број наших суграђана и још многи привредни субјекти. Ту је и господин Томислав Јефтић звани Токи, који овде има своју фирму и још многи други. Оно што је битно, да је обећање дато пре две године одржано и овај пут је најизад асфалтиран све до границе са Мионичком општином“, рекао је градоначелник.

„Ову прилику користим да се захвалим Дарку Глишићу, председнику Општине Уб и пријатељу Ваљева који је својим ауторитетом омогућио да се овако нешто уради и који изузетно води рачуна о равномерном развоју Колубарског округа. Он што мене радује јесте, што ћемо идуће године моћи да радимо овај пут за скретање за село Мрчић и Пауне, јер сад има логике радити те околне и помоћне сеоске путеве све до Возника и винарије Стојковић која је изузетно позната, не само у нашем крају, него и у Србији. Да повежемо са овом главном саобраћајницом која  овим људима сигурно живот значи. Оно што ме још радује јесте да ћемо на овај начин спојити Ваљево и Мионицу. Има наговештаја да ће се и овај мионички део радити и тако ћемо скратити пут ка Врујцима и Мионици за неких 6-7 километара“, истакао је градоначелник значај ових радова.

Он је нагласио да су се последњих годину и по дана интензивно радили сеоски путеви и да се то види на сваком кораку.

„Ја сам одржао оно обећање које је кључно, а то је да ће град Ваљево бити једно велико градилиште у 2019. години. Видећете шта се све ради у граду! Ради се паркинг иза зграде РФЗО-а и игралиште у Колубари 2 за које ћемо ускоро расписати јавну набавку. И Улица Војводе Мишића ће ускоро бити  реконструисана у оном делу у којем је ПЗП преузео улогу на себе. Ви сте видели да смо урадили многе улице у самом градском језгру од Нушићеве, Хајдук Вељкове, Синђелићеве, Пантићеве, Војводе Мишића. Ускоро треба да видимо шта ћемо радити са Улицом Вука Караџића која би требала да се ради, видећемо само колика је цена и колико новца имамо, али у сваком случају пројекат и грађевинска дозвола ће брзо бити готови и то очекујемо помоћ Републике. Ваљево је заиста 2019. године једно велико градилиште и то нас апсолутно све радује“, закључио је градоначелник.

Он је указао да је Водовод почео да реконструише један део Вука Караџића, до раскрснице са Пантићевом улицом и да мења инсталације.

„Видећемо колико пројектант процењује ту улицу, колико ми имамо новца, али битно је да имамо пројекат, битно је да имамо грађевинску дозволу и јако је важно да од Републике добијемо помоћ. У сваком случају, биће то предмет једне дискусије и расправе, када је у питању та централна градска улица, јер хоћемо да правимо улице за наредних 50 година, да то служи и да се не враћамо више истим трагом. Још увек није расписана јавна набавка, зато што се пројектант није изјаснио о ономе што је био његов задатак. Продужени су неки рокови, али ја нити пројектујем, нити вршим пренос ни прорачун. Станари Улице Вука Караџића немају разлога за бригу из разлога што нећемо ништа радити на брзину, консултоваћемо се са нашим грађанима и станарима који живе у Улици Вука Караџића“, најавио је наставак грађевинске сезоне у Ваљеву градоначелник др Слободан Гвозденовић.