У Ваљеву нема већих проблема са водотоковима

Почетак » У Ваљеву нема већих проблема са водотоковима » Вести » У Ваљеву нема већих проблема са водотоковима

Grb-Grad-Valjevo3

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева јутрос је одржао седницу, на којој је разматрао тренутну ситуацију у Ваљеву и околини. Према извештају надлежних, нема већих проблема са отицањем воде, упркос томе што и данас пада киша средњег интензитета- један литар по квадратном метру на сат. Ипак, предузимају се превентивне мере, како се у наредних пар дана не би појавили озбиљнији проблеми.
Наложено је да се прати водостај свих речица и потока, као и реке Колубаре. Надлежна предузећа су стављена у стање приправности. Констатовано је да брана Стубо- Ровни повољно утиче на водостај
Колубаре и да је у функцији заштите од поплава града Ваљева.
Комунална инспекција и комунална полиција ће контролисати речице и потоке и даваће налоге да се уклони смеће које је бачено у корита. Грађани треба да очисте на својим парцелама и испред својих кућа, а ЈКП „Видрак“ ће  чистити на јавним површинама.
Услед неповољних временских услова, вода са изворишта сеоских водовода “Кукаљ” и “Прскавац” се замутила.  Како на наведеним водоводима нема поступка пречишћавања и прераде воде, то се вода не препоручује за пиће, већ да је корисници на сеоском подручју користе искључиво као техничку.
Стручне службе ЈКП ”Водовод  Ваљево” обилазе терен и врше  сталну контролу квалитета воде. По нормализовању  стања у квалитету воде потрошачи ће благовремено бити обавештени.