У Ваљеву обележен Дан младих отварањем Канцеларије за младе

Почетак » У Ваљеву обележен Дан младих отварањем Канцеларије за младе » Актуелно » У Ваљеву обележен Дан младих отварањем Канцеларије за младе

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске конференције министара задужених за омладину да се 12. август прогласи за Међународни Дан младих, а овогодишња тема на глобалном нивоу је „Безбедни простори за младе“. Препознајући посебну и важну улогу младих у друштву, Министарство омладине и спорта својим радом показало је да је дан младих сваки дан, тако што се ради на стварању услова за квалитетнији живот младих у Србији.

У граду на Колубари Дан младих је обележен свечаним отварањем Канцеларије за младе у простору Центра за културу Ваљево. Канцеларију је свечано отворио државни секретар у Министарству омладине и спорта Дарко Станић. У име градоначелника др Слободана Гвозденовића, Дејан Богојевић члан Градског већа задужен за културу обратио се пригодним речима, поздравио све присутне, честитао им Дан младих и пожелео им успешан рад. „Данас је јако значајан дан и честитам младима њихов дан и отварање Канцеларије, тако да ми данас на најбољи могући начин обележавамо Дан младих“, рекао је Богојевић.

Државни секретар у Министарству за омладину и спорт Дарко Станић честитао је свим младим људима Међународни дан младих, захвалио се званичницима града Ваљева што су баш овај дан изабрали за отварање канцеларије, истичући да су млади најважнији потенцијал у сваком друштву, као незаобилазни фактор његовог напретка, развоја и стабилности. „Ово је један од првих корака, и морамо да гледамо у будућност, како да млади остану у нашој земљи. Они који оду ван земље да се усавршавају морају да имају један једини задатак у глави, да им та мисао буде стално присутна а то је да врате „дуг“ држави. Постоје одређена морална начела, која никад не смемо да избришемо из своје главе, а то је припадност свом народу, и нигде нам не може бити лепше, ма колико имали новца и „безбедности“, јер нигде није лепше него у својој земљи. За сваку одлуку коју млади доносе морају да увек ово имају на уму, да схвате да се човек најлепше осећа у својој земљи, код своје куће“, истакао је Станић.

Након отварања Канцеларије гости су обишли штандове испред Центра за културу, где су махом стајали млади, који су представаљали рад и циљеве својих организација. На штандовима испред Центра за културу излагали су Ранч Хармонија, Аеро клуб Ваљево, РК “Младост“, ВК “Ваљево“, ВК „Валис“, Црвени крст Ваљево, Дом културе „Извор“, СУ „Варатонац“ Ваљево,Туристичка организација Ваљево, Боксерски клуб, „И револуција“, Планинарски клуб „Повлен“, Удружење младих Бранковина. Све ове организације имају за циљ да младе мотивишу и укључе у друштвене процесе, како би узели што већег учешћа у креирању омладинских садржаја.

Пре отварања Канцеларије за младе са државним секретаром Министарства омладине и спорта Дарком Станићем разговарао је први човек града Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима.