У Ваљеву обележен Дан војске Србије

Почетак » У Ваљеву обележен Дан војске Србије » Актуелно » У Ваљеву обележен Дан војске Србије

Дан војске Србије у Ваљеву је обележен полагањем венаца и цвећа и пригодном церемонијом у 2. Центру за обуку у касарни „Војвода Живојин Мишић“. Венце и цвеће на споменик погинулим припадницима Војске Србије у кругу касарне у Ваљеву, положила је делегација Војске Србије у саставу: командант касарне пуковник Љубиша Стошић и потпуковници Зоран Цветковић и Дејан Миловановић,а  у име градоначелника др Слободана Гвозденовића, венце је положила делегација града Ваљева коју је предводио помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

Поводом обележавања Дана војске Србије, командант касарне „Војвода Живојин Мишић“ пуковник Љубиша Стошић, у обраћању је рекао да су највредније и најузвишеније вредности једног народа слобода и част отаџбине, као и то да  је борба народа за слободу увек захтевала велике жртве и одрицања.

„Као носилац реализације обуке, 2. Центар за обуку у Ваљеву, захваљујући стручном, професионално одговорном и мотивисаном кадру, доследно извршава свој основни задатак. Обучавајући војнике на служењу војног рока, кандидате за професионалне војнике, као и предузимањем мера на усавршавању кадра и извођењу колективне обуке, 2. Центар за обуку доприноси квалитетној попуни, селекцији и оспособљености кадра, команди, јединица и установа Војске Србије у целини. Жеља нам је да се боримо и изборимо за повраћај система правих вредности, поштовање традиција, духовни препород, промену свести о Војсци и да увек будемо уз свој народ, као што су то били наши славни претходници из ослободилачких ратова Србије, али и свих ратова и сукоба у којима се Србија бранила и одбранила», рекао је између осталог пуковник Стошић.

На пригодној церемонији одржаној након полагања венаца и цвећа, минутом ћутања присутни су одали пошту погинулим припадницима јединица гарнизона у Ваљеву, унапређени су и награђени припадници јединице у Ваљеву и презентовани најбољи дечји литерални и ликовни радови о темама везанима за Војску Србије.