У Ваљеву обележен Светски дан младих

Почетак » У Ваљеву обележен Светски дан младих » Вести » У Ваљеву обележен Светски дан младих
Светски дан младих обележен је јуче у Ваљеву у СРЦ Петница, низом спортских надметања младих са територије Колубарског округа. Пројекат „Млади су закон“, који је подржало Министарство омладине и спорта и Ресурс центар за Колубарски округ окупио је око 300 младих спортиста и рекреативаца, који су се такмичили у трчању, одбојци, пливању и фудбалу.
 
Након свечаног отварања манифестације, приређен је спортски и културни програм током вечери. У оквиру програма одржан је турнир у одбојци на песку, ревијална ватерполо утакмица и такмичење у пливању.  У оквиру промоције Дана младих све групе, удружења и канцеларије за младе су представили своје активности на штандовима.
 
„Од 2007. године се овај дан обележава у Србији, али први пут на један овако садржајан и квалитетан  начин и у нашем граду. Користим прилику да похвалим и подржим иницијативу која је водила ка реализацији обележавања овог дана. Ово је дан када је сва пажња усмерена ка младим људима и ка проблемима младих, активностима младих у њиховој заједници, ка ономе што су теме и сфера интересовања младих људи. Ја мислим да то није правично и праведно и да не сме један дан у години да буде усмерен ка младим људима. Мислим да наш заједнички циљ треба да буде да подстакнемо и подигнемо ниво свести грађана, када је реч о проблемима младих људи и њиховом положају у друштву“, рекао је народни посланик Ђорђе Милићевић, отварајући манифестацију на базену у Петници.
 
„Овде ћете имати прилику да видите како сарађују млади из Осечине, Мионице, Ваљева, Лазаревца. Циљ је да се млади повезују, умрежавају, буду активни и Министарство омладине и спорта ће их увек подржавати у њиховим идејама“, рекла је Ана Марковић, из Министарства омладине и спорта.
 
Светски дан младих јуче су обележила удружења, неформалне групе, волонтерске групе, канцеларије за младе,  спортски клубови, али и све институције чије деловање је везано за развој каријера младих људи и њихово побољшање живота.

Leave a Comment