У Ваљеву одржан „Шта тренираш?“ дан

Почетак » У Ваљеву одржан „Шта тренираш?“ дан » Вести » У Ваљеву одржан „Шта тренираш?“ дан
Сви посетиоци „Шта тренираш?“ дана који је одржан у Хали спортова у Ваљеву, имали су прилику да се на забаван начин упознају али и прикључе бројним спортским дисциплинама које су представила 24 спортска клуба из Ваљева. Ову традиционалну манифестацију је пре три године покренуо Coca-Cola Систем у партнерству са Министарством омладине и спорта, Републичким заводом за спорт и Спортским савезом Србије и за то време успешно је реализована широм Србије са циљем да се спорт приближи младима.
 
Поред упознавања са различитим спортским активностима и њиховим карактеристикама, посетиоцима и  члановима клубова је био на располагању и докторски тим Републичког завода за спорт који им је проверио  кондицију и здравствено стање, и саветовао их о исхрани и физичким активностима прилагођеним њиховој тренутној физичкој спремности.
 
Говорећи о значају одржавања ове спортске манифестације, градоначелник града Ваљева Станко Терзић у изјави овлашћеној агенцији за односе са јавношћу која је организовала Сајам спорта у Ваљеву,  између осталог је рекао:“Драго нам је што је ова акција одржана у Ваљеву и што је на овај начин представљен спортски дух нашег града. Задовољство нам је што су сви посетиоци, а нарочито млади, захваљујући Coca-Cola систему добили прилику да се на јадном месту опробају у разноврсним спортовима, јер су управо спорт, тимски дух и фер преј важни за њихово одрастање“, оценио је градоначелник Терзић.
 
 „Coca- Cola систем у оквиру платформе „Активни за здрав живот“ промовише важност усвајања здравих животних навика и подржава многобројне спортске манифестације. Једна од њих је и акција „Шта тренираш?“  која за циљ има укључивање што већег броја националних спортских савеза и клубова у промоцију спорта и рекреације. Изузетно смо поносни што смо за три године наишли на разумевање и подршку свих партнера на овом пројекту, и што кроз њега континуирано мотивишемо младе да се укључе, одаберу спорт за себе и усвоје здрав начин живота“, рекла је представница Coca- Cola Система, Милица Стефановић.
 
Да подсетимо, пројекат „Шта тренираш?“ покренут је у јулу 2009. године у Београду, а инициран је резултатима истраживања које је показало да се само 15 одсто основаца и средњошколаца бави спортом. За три године трајања, кроз овај програм започет је процес враћања младих спорту, а акција успешно настављена широм Србије. 

Leave a Comment