У Ваљеву одржана инфо-сесија о новом позиву за достављање предлога пројеката из области социјалне заштите

Почетак » У Ваљеву одржана инфо-сесија о новом позиву за достављање предлога пројеката из области социјалне заштите » Актуелно » У Ваљеву одржана инфо-сесија о новом позиву за достављање предлога пројеката из области социјалне заштите

Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија Републике Србије, објавио је 31. маја 2016. године нови позив за доставу предлога пројеката који даље унапређују област социјалне инклузије у Србији, под називом „Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања“. Укупна средства на располагању потенцијалним апликантима, укључујући средства издвојена од стране ЕУ и национално кофинансирање, износе 5,5 милиона евра, а на позив, између осталих организација, могу да се јаве и локалне самоуправе, невладине организације, привредници који се баве социјалним бизнисом, као и организације из система социјалне заштите, здравственог и образовног сектора.

Како би се потенцијални подносиоци пројеката ближе упознали са условима конкурса, пројекат „Европска подршка инклузивном друштву“, финансиран од стране ЕУ, у оквиру својих активности, а у сарадњи са Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, као уговорним телом конкурса и Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, као корисником програма, уз техничку подршку Медија центра, организовао је у Ваљеву информативну сесију за заинтересоване апликанте. Инфо-сесији је присуствовао велики број представника владиног и невладиног сектора.