У Ваљеву одржана прва јавна расправа о Нацрту закона о јавној својини

Почетак » У Ваљеву одржана прва јавна расправа о Нацрту закона о јавној својини » Вести » У Ваљеву одржана прва јавна расправа о Нацрту закона о јавној својини

Град Ваљево, Министарство финансија и Стална конференција градова и општина организовали су у Ваљеву у уторак 7.октобра јавну расправу о Нацрту закона о јавној својини и другим имовинским правима Републике Србије, АП Војводине и јединица локалне самоуправе.
Првој у низу од шест јавних расправа колико ће бити у октобру месецу организовано у Србији, присуствовало је преко 60 представника градова и општина из Колубарског, Мачванског, Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа.
О новом Закону говорили су Маријана Караджић, помоћник министра финансија, Петар Вујадиновић из Сталне конференције градова и општина и Слободан Илић, државни секретар Министарства финансија.
Илић је овом приликом истакао да Закон о јавној својини спада у ред најважнијих реформских системских закона, јер је питање својине суштинско питање за једну државу и друштво у целини.
„Овај Закон усаглашен је са Уставом Републике Србије и омогућиће практичну примену одредби Устава. Нови Закон о јавној својини створиће услове за убрзан економски развој локалних самоуправа, јер ће створити реалну основу за даљи просперитет сваке општине и града Србије“, рекао је Илић у Ваљеву.
„Циљ јавних расправа је не само да се задовоље разлози формалне природе, већ да се добију корисне сугестије широког круга учесника на републичком, покрајинском и локалном нивоу, стручне и научне јавности. Зато су сви предлози и сугестије од изузетне важности, као даље смернице у финалној изради Закона о јавној својини“, рекао је државни секретар Министарства финансија Слободан Илић у Ваљеву.

Leave a Comment