У Ваљеву отворен Сајам привреде СПРЕГ

Почетак » У Ваљеву отворен Сајам привреде СПРЕГ » Вести » У Ваљеву отворен Сајам привреде СПРЕГ
Сајам привреде Колубарског управног округа  СПРЕГ , свечано је отворен данас у Ваљеву. Ова тродневна сајамска манифестација од изузетног значаја за унапређење промоције привреде ваљевског краја, али и суседних општина, ове године одржава се шести пут и окупила је преко 70 излагача, међу њима и Ваљевску пивару, Вујић Ваљево, Крушик, Телеком, Ливницу Љиг, Дунав осигурање, АБЦ тест и многе друге.  
Проглашавајући СПРЕГ отвореним, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, који је ове године својим додатним ангажовањем као председник Организационог одбора, у знатној мери допринео да Сајам буде успешно организован,  истакао је да је ово манифестација на коју је град Ваљево поносан. „Један од бенефита овог Сајама су округли столови и предавања која ће се одржавати у ова три сајамска дана, а посебно међусобни сусрети привредника. Привредни контакти доприносе у овим тешким временима коначном заједничком циљу-како превазићи ову кризу. Ми морамо и у временима економске кризе, показати шта имамо, а наша предузећа, посебно мала и средња, су „жилава“ и отпорна и ову кризу ће успешно изнети на својим леђима. Покушали смо ове године да подигнемо ову манифестацију на међународни ниво, на жалост није нам успело, али то ће нам свакако бити циљ у следећим годинама“, рекао је градоначелник Јаковљевић пожелевши излагачима успешан наступ на Сајму.
Свечаном отварању СПРЕГ-а у Ваљеву присуствовао је и потпредседник Привредне коморе Србије Михајло Весовић, који је овом приликом рекао да је велики успех шесту годину за редом одржати једну привредну манифестацију, јер се у условима економске кризе најчешће прво смањују буџети за овакве и сличне манифестације  промотивног типа.“ Зато мислим да је ово добар пример који имамо овде у Ваљеву, јер би требало управо да се понашамо другачије, да створимо прилике да своју привреду представимо, да радимо на увођењу система квалитета, да унапредимо систем презентација и маркетинга, а сајмови су права прилика за то. Подједнако су значајне и пратеће манифестације овог Сајма, као што су округли столови, а посебно директни пословни сусрети“, рекао је Весовић.
Говорећи о сајамском наступу као добрим видом презентовања и промоције привреде, Председник Регионалне привредне коморе Ваљево Зоран Марковић је оценио да ће Комора подржати напоре привредника да буду што бољи у освајању нових тржишта, али и у стварању услова за унапређење производње уз потпуно заокружење пословних идеја у корист добрих и квалитених производа. Марковић је истакао и то да очекује позитивне резултате од привредних контаката са фирмама из Сремске Митровице, Пожаревца, Краљева и Ужица.
Александар Грујић, директор Агенције за маркетинг „ГАТИ“, организатор СПРЕГ-а, говорећи о великом броју излагача ове године као најбољем показатељу доброг интересовања, изразио је уверење да ће Ваљево заједничким напорима свих релевантних чинилаца, у годинама које долазе наћи решење да Сајам привреде добије адекватан простор за своје излагаче.
Он је изнео и податак да је преко 30 предузећа ван Колубарског округа изразило интересовање да успостави пословне контакте са привредницима Колубарског округа на Сајму, тако да ће организатори имати додатни задатак, на обострано задовољство, да им омогуће адекватан простор за то.  
Сајам привреде СПРЕГ одржава се  већ традиционално у просторијама Прве основне школе у Ваљеву у Карађођевој улици бр. 122. Организатори су Агенција за маркетиг „ГАТИ“, суорганизатор Регионална привредна комора Ваљево, а генерални покровитељ град Ваљево. Сајам ће бити отворен до петка 24. априла.  

Leave a Comment