У Ваљеву отворена нова фабрика „Bemaco“

Почетак » У Ваљеву отворена нова фабрика „Bemaco“ » Вести » У Ваљеву отворена нова фабрика „Bemaco“

 

У Ваљеву је свечано отворен погон словачке компаније „Bemaco“, која се бави производњом ХТЗ опреме. Укупна вредност ове инвестиције је више од 1,5 милиона евра, а фирма ће у првих неколико месеци рада упослити 105 радника уз план да се тај број дуплира у наредном периоду.
Свечаном отварању ове фирме у Ваљеву, поред осталих, присуствовао је и Њ.Е. амбасадор Словачке Републике у Београду Јан Варша, који је овом приликом нагласио да Словачка и Србија имају одличне политичке односе.
 
„Улагање једне словачке фирме у Републици Србији, којој данас присуствујем, одржава нашу намеру да се наши добри политички односи огледају и у области економске сарадње. Моје задовољство је утолико веће што у року од две недеље можемо да присуствујемо конкретним инвестиционим активностима неколико словачких компанија“, рекао је између осталог амбасадор Словачке и додао да његова земља подржава Србију у процесу интеграција у породицу европских земаља.  
 
„Отварањем ове фирме у Ваљеву делом решавамо велики проблем, а то је назапосленост и ја се захваљујем свима који су омогућили да се овај број људи запосли. Надам се да ће  105 радника који ће добити у првом моменту посао, бити само почетак и да ће фирма „Bemaco“ отворити нове погоне не само у Ваљеву већ и у другим градовима у Србији“, рекао је између осталог градоначелник Јаковљевић.
 
С обзиром на то да су послови већ уговорени, производња ће почети  у петак ове седмице, а планирано је да се произведе у наредном периоду око 20.000 комада робе седмично која је намењена искључиво за извоз.
 
У току ове седмице биће запослено првих 20 радника, идуће седмице још толико, па све до планираног броја од 105 људи, колико ће радити у овој фирми. „С обзиром на то колики обим посла очекујемо, планирамо да тај број дуплирамо до краја године. Иначе, по сваком запосленом смо од државе добили по 4000 евра, а планирамо да део тог новца преусмеримо на уређење простора око фабрике, асфалтирање, изградњу паркинга и слично“, рекао је између осталог Жељко Божић, директор фабрике у Ваљеву. 

 

Leave a Comment