У Ваљеву почели Међународни сусрети флаутиста „Тахир Куленовић“

Почетак » У Ваљеву почели Међународни сусрети флаутиста „Тахир Куленовић“ » Актуелно » У Ваљеву почели Међународни сусрети флаутиста „Тахир Куленовић“

Македонски ТриO „Аура“ отворио је, синоћ у Ваљеву, 21. Међународне сусрете флаутиста „Тахир Куленовић“. На почетку сусрета, госте су поздравили директорка МШ „Живорад Грбић“ мр Сузана Радовановић Перић и мр Миомир Симоновић, председник жирија.

„Ваљево јесте град уметности и уметника, познат по песницима и сликарима. Ваљево јесте град и флауте! Ваљево је град великог броја талентованих и младих људи. Симболично је и то да је флаута најстарији музички инструмент, а да су традиционални међународни сусрети флаутиста баш у нашем граду. Драго ми је да ће се у Ваљеву ових дана такмичити ученици из Србије, али и из региона. На самом почетку фестивала биће уприличен концерт познатог трија „Аура“ из Македоније, како и доликује једном оваквом догађају. Боб Марли је рекао: „Једна од добрих страна музике је што кад те погоди, не осећаш бол“, док је Аристотел тврдио да „музика има моћ да обликује карактер“. Свим ученицима и професорима, гостима нашег града, желим пријатан боравак и незаборавне уметничке тренутке“, рекао је отварајући Сусрете, члан Градског већа Дејан Богојевић.

Током четири такмичарска дана, на сусретима који се одржавају у част професора флауте Тахира Куленовића, наступиће 128 учесника из 25 музичких институција, који долазе из  Србије, Македоније, Бугарске, Црне Горе.

Традиционални сусрети флаутиста трајаће до недеље 24. фебруара, када ће на концерту који почиње у 20 часова, у Музичкој школи „Живорад Грбић“ наступити најбољи учесници такмичења. Покровитељ Међународних сусрета флаутиста „Тахир Куленовић“ је као и свих претходних година град Ваљево.