У Ваљеву почиње снимање филма „Енклава“

Почетак » У Ваљеву почиње снимање филма „Енклава“ » Вести » У Ваљеву почиње снимање филма „Енклава“

 

На територији Града Ваљева ће овог пролећа почети снимање дугометражног играног филма „Енклава“ по сценарију и у режији Горана Радовановића, а у продукцији „Нама филма“. На данашњем састанку са градоначелником Ваљева Станком Терзићем, режисер Горан Радовановић и продуцент филма Саво Радуновић представили су овај пројекат, који ће говорити о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, као и о напорима за очувањем српског, политичког, етничког, верског и културног идентитета.
 
Највећи део филма „Енклава“ биће сниман на територији Ваљева и то на подручју будуће бране „Ровни“. Окосницу глумачке екипе у овом филму, чиниће истакнути глумци Александар Берчек, Аница Добра, Весна Тривалић, Танасије Узуновић и други. И овај филм као и неколико најзначајнијих српских филмова који су снимани у нашем граду, добра су прилика за промоцију Ваљева, ваљевског краја и природних лепота. У овом пројекту учествоваће глумци, статисти, али и представници бројних институција из Ваљева.
 
Филм „Енклава“ подржала су Министарство културе и информисања и Министарство спољних послова Србије,  Европски фонд за подршку копродукција, дистрибуције и приказивања европских филмова у биоскопима ЕУРИМАЖ (EURIMAGES), немачка телевизија ЗДФ/АРТ ( ZDF/ARTE), домаћи медијски јавни сервис РТС, Град Београд и други.
 
Град Ваљево ће помоћи реализацију  филма „Енклава“ и учинити све да подстакне и овдашње привреднике да подрже овај пројекат који је од националног значаја и од кога се очекује да бројној филмској и телевизијској публици, како у Србији, тако и изван граница наше земље, приближи тему и дешавања на Косову и Метохији.

 

Leave a Comment