У Ваљеву се на Градском тргу организује дочек Нове Године

Почетак » У Ваљеву се на Градском тргу организује дочек Нове Године » Вести » У Ваљеву се на Градском тргу организује дочек Нове Године
Дочек 2012. године у Ваљеву ће бити организован ове године на Градском тргу и у Карађорђевој улици. То је на данашњој конференцији за новинаре најавио Александар Ранковић, члан Градског већа.
 
Интересовање суграђана свих узраста за овакав дочек је велико, што је био највећи разлог да се организује славље на улицама града. Ове године главни ослонац су људи из Ваљева, бендови који су потекли из нашег града или раде у нашем граду. Бина ће бити постављена у Карађорђевој улици, окренута ка Градском тргу. Реконструкција Градског трга ће до тада бити завршена и биће постављено ново осветљење, од 235  лед светиљки, чиме ће бити употпуњен празнични изглед Ваљева.
 
„У новогодишњој ноћи, на Градском тргу биће по нешто за свачији укус. Од бендова ће наступити групе „Кал“, „Сол Тач“ (Soul Touch) и „Парк“, трубачки оркестар Мија Бонџулића из Пожеге и ди-џеј. У поноћ ћемо приредити не спектакуларан и велики, али добар ватромет. Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић ће се обратити у поноћ и честитати Ваљевцима Нову Годину. Програм ће почети око 22.00 часа и трајаће до 3.00 часа после поноћи. С обзиром на то да се не најављује хладно време, очекујемо да ће на улицама града бити велики број људи“, рекао је Ранковић.
 
„Одлучили смо се да направимо дочек Нове Године, јер велики број младих људи нема довољно средстава, али ни адекватну понуду и избор за дочек. Према информацијама које смо добили, велики број ресторана који су организовали дочеке, ове године то неће чинити, или још увек размишљају да ли да то учине. Морам да признам да смо имали дилему, јер је економска ситуација тешка и буџет којим град располаже није толико велики и богат. Идеја је била да дочек буде једна велика журка, али и да не расипамо новац. Музичке понуде које смо добијали су астрономске. Крећу се од пет до педесет хиљада евра по извођачу. Из буџета града Ваљева за дочек Нове Године биће издвојено око 700 хиљада динара“, закључио је члан Градског већа Александар Ранковић и позвао суграђане да у новогодишњој ноћи свакако планирају и шетњу до центра града и заједнички дочек на Градском тргу.
 

Leave a Comment