У Ваљеву се отвара нова фабрика

Почетак » У Ваљеву се отвара нова фабрика » Вести » У Ваљеву се отвара нова фабрика
Словачка фирма „Бемако“, која се бави производњом ХTЗ опреме,  отвориће фабрику у Ваљеву и запослити 105 радника. Ова фирма купила је производну халу површине 1000 метара квадратних у Попучкама где ће отворити погон. Инвестиција је вредна преко милион евра, а планирано је да фабрика почне са радом почетком априла месеца.
 
„Одлучили смо се за Ваљево јер знамо да је овде постојала та врста радника и надамо се да ћемо задовољити потребе наших планираних капацитета што се тиче и људи и искуства у том послу. Почели смо са инвестицијом од милион евра, а надамо се да ће то до краја године бити и више. Први комади робе требало би већ у априлу да буду испоручени“, рекао је на конференцији за новинаре власник фирме „Бемако“ Ладислав Ковалски. Инвеститори кажу да су врло задовољни начином на који им је град Ваљево изашао у сусрет.
 
“Имали смо захтеве који се тичу решавања папирологије, као што знамо живимо у држави где је папирологија врло компликована, мора се ићи од шалтера до шалтера. Пронаћи халу која има употребну и све остале дозволе био је највећи захтев према Граду“, оценио је овом приликом Жељко Божић, директор будуће фирме у Ваљеву.
 
Говорећи о важности и подстицању директних страних инвестиција у Ваљеву, помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић рекао је овом приликом да је Град учинио све како би комплетна процедура куповине хале и отварање фирме била заокружена у што краћем року.
 
„Град је видео прилику да се упосли више од 100 људи и то је у складу са нашом тежњом да доведемо инвеститоре у Ваљево и да се отворе нова радна места. Наши вишемесечни преговори су уродили плодом. Ово је почетак године и ако буде по оној народној, да се по јутру дан познаје, очекујемо још инвеститора. Ових дана смо објавили у листу „Политика“ оглас за продају хала и парцела у нашој индустријској зони, па очекујемо да нам дођу и нови инвеститори“, рекао је Милутиновић.

Leave a Comment