У Ваљеву ускоро Сигурна кућа

Почетак » У Ваљеву ускоро Сигурна кућа » Актуелно » У Ваљеву ускоро Сигурна кућа
sigurna_kuca1sigurna_kuca2sigurna_kuca3

У циљу ургентног решавања питања поновног успостављања социјалне услуге „Прихватилиште за жртве насиља у породици-Сигурна кућа“, помоћник градоначелника града Ваљева Мирослав Пимић, директорка Центра за социјални рад Катарина Влајковић и председник Управног одбора Центра за социјални рад Владан Матић, посетили су Крагујевац, град који већ годинама успешно реализује услугу „Прихватилиште за жртве насиља у породици-Сигурна кућа“.

Осим размене ускуства из праксе са надлежнима из ове области, том приликом било је речи о избору најбољег модела успостављања ове услуге. Ваљевски Центар за социјални рад покренуо је поступак за добијање лиценце за спровођење услуге „Сигурна кућа“ од Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Владе Републике Србије. С обзиром на то да Центар за социјални рад, заједно са руководством града Ваљева, убрзано ствара све законом прописане услове, ова услуга социјалне заштите која је од изузетне важности, биће успостављена у најскорије време.

Иначе, социјална услуга „Сигурна кућа“ за жртве породичног насиља у Ваљеву је постојала до 1. октобра прошле године, али није испуњавала све прописане стандарде. Након најновијих мера које је град Ваљево предузео, услуга ће врло брзо бити успостављена у складу са свим прописаним условима.