У знаку најмлађих

Почетак » У знаку најмлађих » Вести » У знаку најмлађих
Најмлађи ученици Основне школе „Андра Савчић“-ђаци прваци, посадили су дрво генерације у школском дворишту и симболично означили почетак „Дечје недеље“, манифестације која се ове године у Ваљеву одржава од 4. до 11. октобра. У свечарској атмосфери  ученици петог и шестог разреда школе домаћина, надахнуто и разиграно, извели су и представу „Краљевски фестивал“ у режији Жељке Видић, измамивши осмехе и аплауз присутних.
 
„Дечја недеља је право време да се у свакој средини уваже жеље деце, да се покрену акције за децу које поправљају њихов статус у породици, школи, окружењу, с циљем да током целе године положај детета буде у центру друштвене пажње и бриге“, рекао је приликом свечаног отварања Дечје недеље др Завен Дер Хазарјан, председник Организационог одбора.
 
Првог дана дечјег фестивала чији је мото „„Застани, свете, бар за тренутак, да деца нађу сигуран кутак“ , одржана су и здравствено-васпитна предавања о теми „Безбедност деце у саобраћају-опасне игре“ у издвојеном одељењу О.Ш.“Милован Глишић“ у Каменици, поклон приредба за ђаке прваке у школи „Драгољуб Илић“ у Драчићу, изложба под називом „Остави компјутер, хајде да се дружимо“ у школи „Андра Савчић“ и турнири у малом фудбалу, одбојци и кошарци.
 
Сутра је концерт хора „Срцуленце“ у школи „Андра Савчић“, Прва основа школа добиће специјално дизајнирани еколошки контејнер за рециклажу, биће одржана такмичења у стоном тенису, турнири у малом фудбалу, одбојци и кошарци, ликовнa изложбa под називом „Сигуран кутак мог детињства“ и премијера представе „Четири годишња доба“ на сцени Центра за културу“.

Leave a Comment