Убудуће интензивна сарадња

Почетак » Убудуће интензивна сарадња » Вести » Убудуће интензивна сарадња

 

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић на састанку са директором ЈП „Србијаводе“ Николом Марјановићем, разговарао је о будућој сарадњи и инвестиционим улагањима за ову и наредну годину у водопривредне објекте који су у ингеренцији овог јавног предузећа на територији града Ваљева.
На састанку је закључено да су до сада били лоши контакти између локалне самоуправе и овог јавног предузећа, између осталог и јер је током времена „Ерозија“ изгубила  статус водопривредног предузећа.
 
Градоначелник Јаковљевић овом приликом након састанка на конференцији за новинаре нагласио је да ће убудуће сарадња између локалне управе у Ваљеву и овог предузећа бити на обострано задовољство интензивирана. „ Нама је у локалној управи важно важно да  знамо који су приоритети „Србијавода“, како би и ми имали могућност да благовремено реагујемо када су у питању било које ситуације из ове области и да ускладимо планове, а то се посебно односи на водотокове са територије овог сливног подручја, који су нерегулисани. Сигуран сам да ће убудуће ови контакти који су остварени након данашњег конструктивног састанка, дати позитивне резултате“, рекао је градоначелник.
 
Никола Марјановић, директор ЈП „Србијавода“ осврнуо се на недавни проблем са подизањем устава на брани реке Градац оценивши да је „неко  неовлашћено хтео да манипулише водопривредним објектима, што је недопустиво. Нашим планом за ову годину чишћење Градца није било предвиђено, али када су уставе подигнуте и када је муљ прерастао у еколошки проблем, урадили смо то уз спровођење комплетне процедуре која је подразумевала поред осталог изналажење средстава и локације где ће се муљ одложити“, рекао је Марјановић и додао:“ У водопривреди финансијска ситуација је тешка. Средства која добијамо нису довољна ни за редовно одржавање, а посебно не за изградњу нових обjeката који ће решити проблем плављења. Зато све финансијске ресурсе заједно са локалним управама морамо оптимално користити, јер само тако ћемо постићи најбоље резултате“, оценио је Марјановић. Он је овом приликом још једном истакао да много очекује  убудуће од сарадње са руководством града, која ће бити на знатно вишем нивоу него у предходном периоду.
 
Састанку са градоначелником Јаковљевићем и његовим сарадницима, осим директора Марјановића присуствовао је и Еуген Ленђер, главни руковоилац одбране од поплава на водном подручју Сава-Дунав  ЈП „Србијаводе“.  

 

Leave a Comment