Учешће на Сајму иновација, кооперација и предузетништва у Зрењанину

Почетак » Учешће на Сајму иновација, кооперација и предузетништва у Зрењанину » Вести » Учешће на Сајму иновација, кооперација и предузетништва у Зрењанину
У Зрењанину је од 27. до 29. августа одржан, шеснаести по реду, Сајам иновација, кооперација и предузетништва „INOCOOP 2015“. Сајам „INOCOOP“ је иначе један од највећих и најпосећенијих регионалних сајмова у Војводини. Под слоганом иновација, кооперација и предузетништва у структури сајма „INOCOOP“ доминирала је производна делатност, док су остатак представљале туристичке и услужне делатности. По организационој структури учесници сајма махом су били предузетници, мада је учешће реализовао и један број компанија, удружења, агенције и представници старих заната.
 
Организатори сајма су били РПК Зрењанин и Опште Удружење предузетника Зрењанин, у сарадњи са Туристичким центром Града Зрењанинa. Акценат 16. Сајма INOCOOP 2015. jе био посвећен промовисању регионалне привредне сарадње и стварању услова за интензивније повезивање привредних субјеката, прилика за све излагаче са домаћег тржишта, али и за локалне заједнице, да створе шансу за нове инвестиције, којима ће се унапредити привредни садржаји, отворити нова радна места, разменити знања и искуства и стећи услкови за брже и рационалније превазилажење економске кризе у земљи. У току одржавања сајма, организован је низ пратећих програма и манифестација, кроз организовање округлих столова, презентација, тематских конференција, као и посета званичника и пословних делегација из земље и иностранства. Званични гости на штанду Регионалне привредне коморе Ваљево су били представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине,Завода за интелектуалну својину – Београд, Техничког факултета “Михајло Пупин”-Зрењанин, Карловачке Жупаније – Општина Крњак (Република Хрватска), Града Бијељине (Република Српска), Регионалних привредних комора Зајечара, Кикинде, Краљева, Ниша, Панчева и др.
 
Овогодишњу прилику да, на групном штанду Коморе, представе своје производне потенцијале, искористиле су следеће фирме: Млекара Качаревић-Мионица, Женева Евро-Лешница, Еуропек-Ваљево, ЈУ-Европа-Ваљево, Ваљевска пивара – Ваљево, Малина-Импекс-Ваљево, Миони – Мионица, Агранела-Ваљево, Лора Свит Класик-Ваљево. Поред тога, на штанду су представљени и туристички потенцијали ваљевског краја, али и регије Колубара, Мачва, Подриње..
 
Овогодишњи партнер сајма био је Град Ваљево који је представио своје привредне, инвестиционе и туристичке потенцијале, као и понуду туристичких услуга у оквиру званичне презентације, након отварања сајма. Том приликом потписан је и Протокол о сарадњи између ЈП „Туристички центар града Зрењанина“ и Туристичке организације Ваљево, који ће поспешити сарадњу два града у области туризма.
 
На крају сајма извучене су награде за посетиоце. Представник Регионалне привредне коморе Ваљево доделио је награду викенд за двоје у име Коначишта Хеба -Дивчибаре.
 
 

Leave a Comment