Учесници Кроса РТС-а у Ваљеву

Почетак » Учесници Кроса РТС-а у Ваљеву » Вести » Учесници Кроса РТС-а у Ваљеву
Заменик градоначелника Жарко Ковач приредио је пријем за децу из дијаспоре-учеснике Летњег кампа Кроса РТС-а који ових дана бораве у Ваљеву. Деца су узраста од 9 до 18 година, има их 95-торо, смештени су у Дому ученика ваљевске Пољопривредне школе, а долазе из Русије, Грчке, Данске,Шведске, Мађарске, Румуније, Републике Српске.. 
 
Овом приликом заменик градоначелника Жарко Ковач изразио је задовољство што је Ваљево домаћин Летњег кампа. „Велико нам је задовољство што сте гости нашег града и што ћете имати прилику да се упознате са знаменитостима које Ваљево има. Наш град је ативно учествовао у организацији Кроса РТС-а и зато нам је драго што смо домаћини деци која су учесници кроса у својим државама и која су постигла добре резултате“, рекао је између осталог Ковач.
 
Стеван Ковачевић, оснивач Кроса РТС-а нагласио је овом приликом да Крос датира још од 1991. године, када је први пут одржана ова спортска манифестација. „Крос РТС-а доживљава процват и развија се из године у годину. Летњи камп за децу одржава се осми пут. Покровитељи су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство омладине и спорта. Са нама су ових дана у Ваљеву представници девет земаља од укупно 15 колико је учествовало у Кросу“, рекао је Ковачевић.
 
Секретар Спортског савеза Ваљева Радомир Симић упознао је младе атлетичаре из дијаспоре са ситуацијом у којој се налази спорт у Ваљеву. Он је истакао овом приликом да је Ваљево у протеклим годинама улагало у развој атлетике, тако да данас има две значајне атлетске трке-Светосавску и Трку генерала Ђукића, које се традиционално сваке године организују. Он је говорио и о улагању у развој спорта и нагласио да Ваљево у овом тренутку има 70 клубова који организовано делују. 
 
О Ваљеву, историји, традицији, култури, туризму, о знаменитостима нашег града, говорио је Ненад Бранковић, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове.
 
Учесници Кроса РТС-а боравиће у Ваљеву до недеље 29. јуна.
 
 

Leave a Comment