Удружени у борби против Корона вируса

Почетак » Удружени у борби против Корона вируса » Актуелно » Удружени у борби против Корона вируса

У данима ванредног стања и борбе против епидемије Корона вируса, у нашем граду свим мерама координира Штаб за ванредне ситуације града Ваљева. Њега чине руководиоци најважнијих институција и служби у граду Ваљеву.

Чланови су изабрани по функцији и стручности и њихов ангажман и рад у Штабу за ванредне ситуације се не плаћа. Чланови Штаба за ванредне ситуације су у обавези да учествују у раду Штаба, а делокруг и овлашћења су регулисани прописима и препорукама које је Влада Републике Србије дала за рад у ванредним ситуацијама.

Командант Штаба је по функцији градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, а начелник Штаба је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Милан Михајловић.

Поред њих, ту су командант ваљевске касарне, командант Ватрогасне јединице, начелник Полицијске управе, директори свих здравствених институција, јавних предузећа, као и руководиоци најважнијих републичких институција и инспекцијских служби у граду на свим нивоима, као и представници свих органа Града Ваљева.

У времену када је главни задатак свих да се сачувају животи и обузда ширење Корона вируса, као и да се сачувају материјални ресурси у нашем граду, важно је да грађани Ваљева знају да чланство у Штабу за ванредне ситуације није никакав лични избор било кога, већ важна и одговорна обавеза свих руководилаца најважнијих градских служби.

Грађани Ваљева могу бити спокојни, јер је упркос изненадном избијању епидемије у нашем граду, ситуација потпуно под контролом. Здравствени систем је сачуван и спреман за прихват свих оболелих.

У овом тренутку, све градске службе се баве  сузбијањем епидемије, спроводећи низ мера које се тичу дезинфекције свих јавних простора и улица, расподелом хиљада маски, рукавица, заштитних одела, визира, средстава за дезинфекцију и свих осталих врста помоћи.

Заштитна опрема се редовно набавља и дистрибуира здравственим установама, припадницима војске, полиције и јавних служби које су свакодневно на терену, али и удружењима грађана који се брину о најрањивијим категоријама друштва, као и социјално угроженим грађанима и старијим суграђанима.

Досадашњи извештаји руских и кинеских стручњака који су посетили Ваљево, као и свакодневни професионални контакти са домаћим стручњацима из најважнијих републичких здравствених установа, показују да се Ваљево на добар начин бори са овом болешћу која је захватила цео свет.

Ипак, да би све ове мере које се предузимају, људски и финансијски ресурси који се користе, дали најбољи могући резултат, неопходно је да грађани поштују одлуке препоруке Владе Републике Србије и што је најважније, сведу на најмању могућу меру контакте са другим људима, користећи сва расположива средства заштите!

Јер само тако ћемо сви заједно успети да за што краће време обуздамо ширење Корона вируса у нашем граду и што пре се вратимо нормалном животу!