Укинута ванредна ситуација у Ваљеву

Почетак » Укинута ванредна ситуација у Ваљеву » Вести » Укинута ванредна ситуација у Ваљеву
На данашњој конференцији за новинаре заменик градоначелника Жарко Ковач је рекао да је одлука о ванредној ситуацији у Ваљеву укинута, али да је остала на снази у свих пет општина Колубарског округа. Без обзира што је укинуто ванредно стање град Ваљево ће и даље бити у редовном заседању, тако да ће већ сутра ујутру бити одржана седница Штаба.Рад свих јавних предузећа ће бити подигнут на један виши ниво. Важно је да се у наредним данима уради процена штете по предузећима, на инфраструктури и на индивидуалним објектима. На свим просторима који су били угрожени поплавом мора се извршити дезинфекција и дезинсекција простора. ЈКП „Водовод“ ради на оспособљавању мреже у Колубари и приводи крају поправку црпних станица на Градцу и на Прскавцу. Електродистрибуција оспособљава далековод за Дивце, а Телеком успоставља телефонске везе за Веселиновића насеље.Стићи ће се до свих грађана, само се мора бити стрпљиво.
 
Директор градске Дирекције Драган Јеремић у обраћању новинарима истакао је између осталог да су скоро сви путеви оспособљени и проходни, тако да грађани имају могућност комуникације, осим у неким далеким селима наводећи пример Таора. Даље је нагласио да ће у наредних седам дана радити на прикупљању новца за обнову кућа које су порушене и нагласио да су припремљени пројекти за изградњу кућа у Ребељу. Очекује да ће од донација бити изграђено село Ребељ, примењујући типске пројекте а ићи ће по систему кључ у руке. Јеремић је новинарима најавио и велики хуманитарни концерт за изградњу порушених кућа у клизиштима.
 
Како је прва акција чишћења града, названа „Наше Ваљево“ наишла на добар одзив волонтера, за викенд 24. и 25. маја се организује наставак ове акције. Акцијом чишћења Града координира градска Дирекција, уз помоћ јавних предузећа „Видрак“ и „Водовод“.
 
Циљ наставка акције је да након велике поплаве очистимо наш град и да му полако вратимо некадашњи изглед, рекао је између осталог Драган Јеремић директор градске Дирекције. Даље је нагласио да се до краја седмице наставља са чишћењем, а од понедељка сви расположиви капацитети града биће усмерени према општинама Колубарског округа где је још увек ванредно стање на снази.
 
Од стране руководства града изражена је захвалност свима који су помоћ упутили и наглашено да је сад у овом тренутку најпотребнија помоћ у новцу и грађевинском материјалу.
 
 
 

 

Leave a Comment