Уклоњен нелегално подигнут објекат на Градцу

Почетак » Уклоњен нелегално подигнут објекат на Градцу » Вести » Уклоњен нелегално подигнут објекат на Градцу

 

Захваљујући брзој и ефикасној интервенцији грађевинске инспекције, као и кооперативности и разумевању инвеститора, решен је проблем који је настао изградњом нелегалног објекта на плажи „Анатем“ на реци Градац. Инвеститор је у року од два дана, након што му је од стране инспекције уручено решење о рушењу и затворено градилиште, сам уклонио спорни објекат.
 
Грађевинска инспекција града Ваљева поступила је у складу са Законом о планирању и изградњи и упутствима које су локалне самоуправе добиле од надлежног министарства. Ова упутства се односе на брзо и ефикасно поступање инспекција у свим случајевима нелегалне градње.
 
Грађевинска инспекција апелује на будуће инвеститоре да све информације везане за грађење објеката, могу добити у надлежним одељењима локалне самоуправе и да не предузимају радње које су у супротности са постојећим Законом о планирању и изградњи.
 
С обзиром на то да постоји доста нелегалних објеката у Ваљеву, верујемо да су наши суграђани искористили могућност да поднесу захтев за легализацију и да ће већина објеката бити легализована. Сви остали објекти, за које након овог поступка не буду прибављена одобрења, биће у програму за рушење, односно уклањање.
 
 

 

Leave a Comment