Улагање у путну инфраструктуру

Почетак » Улагање у путну инфраструктуру » Вести » Улагање у путну инфраструктуру
Министарство за инфраструктуру и енергетику Владе Републике Србије определило је за Ваљево 95 милиона динара за реконструкцију и изградњу улица и локалних путева. Тим средствима планирано је уређење Градског трга и Трга у Карађорђевој улици 84 (испред „Лименке“). Биће реконструисан коловоз, тротоари и јавна расвета у Пантићевој улици на деоници од раскрснице са Нушићевом до раскрснице са Улицом Вука Караџића, а предвиђено је и асфалтирање Браничевске улице у Брђанима и Прошинове у Горићу.
 
Осим уређења градских улица, планирана је и реконструкција и изградња локалних путева на подручју града Ваљева. Део од ових средстава опредељен је и за пут М-4-Крстићи у Месној заједници „Ваљевска каменица“, за пут Жабари-Драчић у МЗ „Драчић“, за пут школа у Рабровици-Јевтићи у МЗ „Доњи Лукавац“, као и за пут Антонијевића рампа-Пајића баре у МЗ „Попучке“.
Град Ваљево ће спровести јавну набавку за реализацију ових пројеката, а након расписивања тендера, очекује се да ће извођач радова бити изабран до јуна односно јула месеца када је планирано да почну радови.
 
Осим тога, Министарство за инфраструктуру и енергетику Владе Републике Србије у оквиру подршке за изградњу и реконструкцију улица и путева у Ваљеву из 2010. године, определило је више од 10 милиона динара за радове који ће бити реализовани у наредном периоду, а који су сада у  припремној фази. Овим средствима биће финансирано асфалтирање коловоза и изградња тротоара у дужини од 450 метара у Улици Саве Вујановића на Петом пуку. За асфалтирање се припрема и улица Живојина Жујовића у Горићу у дужини од 110 метара, а наредних дана следи и асфалтирање Улице Владе Даниловића у делу од Карађорђеве до Пантићеве. Извођач радова је Предузеће за путеве Ваљево. Да подсетимо, из овог програма крајем прошле године асфалтирана је и Рибничка улица у МЗ „Градац“.

Leave a Comment