Улагање у туристичку инфраструктуру у ваљевском крају

Почетак » Улагање у туристичку инфраструктуру у ваљевском крају » Вести » Улагање у туристичку инфраструктуру у ваљевском крају

Министарство економије и регионалног развоја до краја ове године, али и у буджету за наредну годину планирало је средства за развој туристичке инфраструктуре у Србији. Тим поводом, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор Дирекције за изградњу Ваљева Милан Матић, у четвртак 2. октобра су на састанку у Београду са директором ЈП „Скијалишта Србије“ Небојшом Скорићем остварили прве договоре у вези додељивања ових средстава за развој туристичке инфраструктуре и у ваљевском крају. Договорено је да се већ до краја године одвоје средства за експропријацију земљишта и изградњу пута до нове ски стазе на Дивчибарама, као и за обележавање осталих туристичких места у ваљевском крају.
Пројекат фекалне канализације, који је на нивоу извођачког пројекта, могао би да се планира за реализацију у 2009. години. У плану за идућу годину наћи ће се и путна инфраструктура у ваљевском крају. Могућности финансирања посредством овог јавног предузећа, а из буджета надлежног Министарства економије и регионалног развоја, постоје и када је у питању изградња затвореног базена у Петници и обнова возног парка предузећа задужених за зимско одржавање путева.
Када је у питању нова ски стаза на Дивчибарама, директор ЈП „Скијалишта Србије“ обавестио је градоначелника и директора Дирекције да је све спремно за предстојећу зимску сезону и да ће стаза ове зиме радити. Следећи оперативни састанак представника Ваљева и ЈП „Скијалишта Србије“ заказан је за 9. октобар.

Leave a Comment