Асфалтирана Мајевичка и Калемегданска

Почетак » Асфалтирана Мајевичка и Калемегданска » Актуелно » Асфалтирана Мајевичка и Калемегданска

У оквиру збирног тендера за инвестиционо одржавање улица, укупне вредности око 21 милион динара, завршени су радови у Мајевичкој и Калемегданској улици. Извођач радова је грађевинско предузеће „Инграп – Омни“.

Мајевичка улица у насељу Брђани била је једна од четири проблематичне улице у граду, због нерешених имовинских односа.

Успели смо са једним, док са другим власником парцеле, нисмо успели да постигнемо договор, тако да је део у дужини од око 200 метара остао неасфалтиран, а ту се налази пет до шест кућа. Асфалтиран је већи део улице и он износи 250 метара, тако да смо обезбедили бар један излаз на Радничку улицу“, рекао је директор ЈП “Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште и путеве и изградњу града Ваљева“ Драган Јеремић. Директор Јеремић је даље подсетио да проблем нерешених имовинских односа траје деценијама и да то говори о примеру себичности појединаца и немања осећаја за заједницу, као и примеру непажње локалне самоуправе која дозвољава да се продаје плац без прилазног пута, па није логично да се до плаца стижете из ваздуха. Даље је нагласио да Град неће више дозвољавати да га уцењују разноразни власници парцела преко којих пролази улица.

Из истих разлога као и Мајевичка тако је и Калемегданска улица у Градцу била немогућа мисија. Проблем канализације је решен прошле године, сада је завршено асфалтирање улице у дужини од 600 метара, чија је вредност 2,4 милиона динара.

У МЗ Градац Калемегданска улица је најдужа улица, а овде има највише неасфалтираних улица. Следеће године ће бити урађене и преостале улице, а такође ће бити урађено и пар улица у Попучкама. Директор Јеремић је подсетио да за ове четири године од када је он на челу Дирекције  104 улице у граду су асфалтиране. Он је поручио мештанима да ако им улице нису асфалтиране услед нерешених имовинских односа утичу на своје комшије да и те улице постану власништво Града како би биле асфалтиране.