„Умивање“ аутобуских стајалишта

Почетак » „Умивање“ аутобуских стајалишта » Вести » „Умивање“ аутобуских стајалишта
У току је реконструкција аутобуских стајалишта и мобилијара у центру града, који ће убудуће бити у функцији најаве градских манифестација, културних и спортских догађаја и промоције нашег града. Два стајалишта су већ добила нови изглед – код Ваљевске гимназије и у Карађорђевој улици, преко пута апотеке „101“. Наредних дана биће уређена и стајалишта код апотеке „101“ и Медицинске школе.
 
На паноима који су до скоро били излупани и нефункционални, сада се налазе постери који најављују предстојећи 26. Ваљевски џез фест, фотографије Тешњарских вечери, рекламе Центра за културу и Спортско рекреативног центра „Валис“, као и слике Ваљева и околине, уз поруку „Волим Ваљево“. Ускоро ће на стајалиштима бити постављен и детаљан ред вожње градског и приградског саобраћаја, са мапом Ваљева.
 
У наредном периоду биће изграђена и стајалишта на углу Узун Миркове и Улице Владике Николаја и на мосту у Новом насељу, градски билбор, као и мањи билборд, (тзв. тотем) на коме ће Центар за културу оглашавати своје програме. По окончању поступка избора грба и заставе Ваљева, до краја године биће постављена и два билборда величине од пет метара, на уласку у град из правца Београда и Шапца.
 
Реконструкција стајалишта и мобилијара се обавља у оквиру годишњег плана и програма Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, а вредност радова је 2,5 милиона динара. Одсек за информисање и протокол Града Ваљева и Центар за културу су покренули иницијативу и убудуће ће се старати о садржајима на овим огласним просторима.
 
На овај начин ће и све важније информације, пре свега најаве догађаја из културе, бити доступније већем броју грађана. Све ово ће побољшати изглед града и утисак који стичу грађани, али и посетиоци Ваљева. С обзиром на то да су претходна стајалишта била мета вандала, али и неконтролисаног лепљења плаката, градска комунална  служба ће кажњавати свако неовлашћено лепљење на овим површинама.
 
Подсећамо и да је највећи део центра града већ покривен, или ће бити покривен видео надзором, па се надамо да ће овај податак, али пре свега свест суграђана да сачувају имовину града, бити довољан разлог да реконструисана и улепшана стајалишта и остали мобилијар остану неоштећени.   

Leave a Comment