Уништена лед расвета на сва четири моста

Почетак » Уништена лед расвета на сва четири моста » Актуелно » Уништена лед расвета на сва четири моста
Foto 01DSCN4000

Мостови у Ваљеву су недавно украшени лед расветом, која је на својеврстан начин улепшавала Град уз светлосне ефекте који су у ноћним сатима давали другачију перцепцију мостовима и њиховом окружењу. Захваљујући хулиганима, лед расвета на сва четири моста у Граду је уништена.

„Мораћемо и ми, попут Београда, да ангажујемо људе који ће да чувају значајне објекте у граду. На мостовима су покидане лед траке, на сва четири моста је прексиноћ покидана лед расвета. Штета је око 250.000 динара, а више од штете забрињава чињеница је да су то учинили људи који живе у нашем граду. Делује депримирајуће то, да све оно што треба даље да радимо, да уређујемо Град како би он изгледао лепше, на жалост, та наша идеја губи на смислу када се види шта се све ради. Ми смо учинили све што може да то спречимо, али очигледно нема великог ефекта. Апеловали смо и молили али то није уродило плодом. Први мој захтев новој власти ће бити да се под хитно појача Комунална полиција, да се оформи редарска служба искључиво од радника из Управе, прерасподелом радних места, јер зна се где има вишка, а где мањка, да се повећају казне,  да се тај Правилник о комуналном реду усвоји под хитно и да мандатне казне буду што веће. То је једини начин да се промени овакав вандалски однос према градској имовини и према имовини свих нас. За починиоце овог дела се не зна ко су, али се за предходне зна, једино што не могу да саопштим њихова имена“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ и истакао да би требало под хитно пооштрити казнену политику када је у питању овакав и сличан вандализам у Граду.

Предвиђено је да се мостови у Граду уреде, да се реконструишу коловози и тротоари, да се уради украсна ограда. Урађен је пројекат да Бели мост буде прекривен цвећем. „Надам се да и то неће бити уништено, када завршимо те радове“, рекао је Јеремић.

Фото:Ђорђе Ђоковић