Унутрашњи радови на школи „Милован Глишић“

Почетак » Унутрашњи радови на школи „Милован Глишић“ » Вести » Унутрашњи радови на школи „Милован Глишић“
Градоначелник Ваљева Станко Терзић данас је обишао радове на Основној школи „Милован Глишић“. У току су унутрашњи радови,  који су почели 3. јуна ове године, са роком завршетка од 6 месеци.
За грађевинско-занатске и инсталатерске радове град Ваљево је издвојио 58.618.460,40 динара.  Бетонирају се подне плоче,  поставља хидро-изолација подова у приземљу, зидају се преградни зидови, обзиђује фасада, малтеришу унутрашњи зидови и плафони и ради се браварија.
Опсежни земљани радови око школе се изводе и због постављања  инсталација воде и канализације. Раде се и електро-инсталације и инсталације грејања.
Радови су поверени групи понуђача, од којих је Грађевинско предузеће „Компресор инг“ носилац пројекта и фирми „Баувесен“ из Вреоца.
 
Основна школа „Милован Глишић“ почела је са изградњом 2000. године, али је због недостатка новца исте године и стала изградња. Радови су настављени од 2003. до 2005. године.
 
Изградња је настављена 2011, када је захваљујући републичким мерама подршке грађевинској индустрији, са 57 милиона динара финансиран наставак грађевинско-занатских радова и покривање објекта. На тај начин је обезбеђен само део неопходних средстава, а остатак је обезбедио град Ваљево. Град је у изградњу школе у 2012. уложио још око 55 милиона динара, како би успео да грађевински заврши објекат.
 
Процењује се да је за касније радове на партнерном уређењу и опремању школе потребно још око 70 милиона динара.
У школи ће бити места за 800 ученика и уколико се радови наставе овим темпом, прве ученике О.Ш. „Милован Глишић“ може примити већ у септембру 2014. године.
 

Leave a Comment