Уочи седме Регионалне изложбе овчарства

Почетак » Уочи седме Регионалне изложбе овчарства » Вести » Уочи седме Регионалне изложбе овчарства

Регионална овчарска изложба, седма по реду, одржаће се у недељу 19. септембра на сточној пијаци у Белошевцу. Покровитељ ове традиционалне манифестације град Ваљево и организатор Дирекција за пољопривреду и робне резерве и ове године очекују учеснике не само из Колубарског управног округа већ и из других општина.

Ова манифестација, као права селекцијска смотра, изузетна је прилика да се вишегодишњи рад пољопривредника и стручних служби презентује и оцени, али и да се види побољшање генетског и расног састава, рекао је на данашњој конференцији за новинаре директор Дирекције Предраг Ерић.
 
Према речима Славице Петровић из стручне саветодавне службе Завода за пољопривреду Ваљево, од укупно 35 пријављених, одабрано је по категоријама 240 приплодних грла оваца које ће бити изложене. То су расе „Сјеничка праменка“,“Винтенберг“ и „Романовска“.
 
Ове године Фонд новчаних награда износи 350.000 динара. Првонаграђеном ће припасти 25.000 динара, а по категоријама обезбеђено је по 15.000 односно 10.000 динара, док ће за шампионе бити издвојено 40.000 динара. Дирекција је и ове године за све учеснике изложбе обезбедила и богат фонд робних награда.
 
Свечано отварање изложбе је у 12 часова.
 
 

 

 
 

 

 

Leave a Comment