Уређење парка Пећина

Почетак » Уређење парка Пећина » Вести » Уређење парка Пећина
Потпорни зид, дужине 150 метара уз пешачку стазу у парку Пећина, поправља се ових дана. Оштећења на потпорном зиду су се повећала након што су неодговорни појединци вадили тесане камене блокове. Због овога је потпорни зид, стар преко 50 година, оштећен и почео је да се обрушава дуж пешачке стазе.
 
Директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Милан Матић каже да се реконструише зид, поправља насип, камени блокови се односе, перу и поново се уграђују.
 
„Идуће године биће рекоструисан комплетан зид дуж целе пешачке стазе“, каже директор Дирекције и наглашава да се у протеклом периоду доста урадило на уређењу и улепшавању парка Пећина.
 
„Стално се мењају клупе, канте за отпатке, дрвене справе на дечјем игралишту које се често оштећују и ломе. Постављена је квалитетна расвета, тако да је Пећина лепо осветљена. Редовно се одржава чистоћа у парку, два пута годишње се скупља опало лишће, секу се болесна стабла. Овог пролећа смо засадили 80 нових стабала“, каже Милан Матић.
 
Радове на поправци насипа, вредности 150.000 динара финансира Дирекција за изградњу Ваљева, у оквиру текућег одржавања Пећине, а  спроводи предузеће „Мичелини“.

Leave a Comment