Уређено дечје игралиште на Пећини

Почетак » Уређено дечје игралиште на Пећини » Вести » Уређено дечје игралиште на Пећини
Дечје игралиште у парку Пећина, уређено и опремљено модерним и безбедним справама за играње, од данас је на располагању свим малишанима. Реконструкција дечјег игралишта је само један сегмент уређења парка на Пећини, који је протеклих година оронуо и изгубио стари сјај. 
 
Парк је пројектовала архитекта Катарина Новаковић из градске Дирекције, а радове је извело Грађевинско предузеће „Кеј“ из Ваљева. Вредност радова је осам милиона динара.
„Сматрам да у овај парк вреди уложити сваки динар из градског буџета, јер Ваљево и суграђани заслужују да имају  овако леп простор. У парку су се појавила и клизишта, која морамо санирати. За овај део парка је урађена расвета, а планирано је да се у целом парку постави нова расвета, што ће улепшати простор, али и побољшати безбедност“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“.
 
Након изградње скејт парка и уређења овог дечјег игралишта, предстоји изградња вештачке стене. Идуће године је планирана реконструкција свих постојећијх стаза у парку и изградња нове трим стазе. Простор је планиран да се огради, како би било могуће бављење разним спортовима, попут одбојке на песку. Планирана вредност радова је око 15 милиона динара.
 
„На тај начин ћемо добити функционалан простор. Неопходно је и физички обезбедити парк, а не само камерама, како је сада.  Имамо велики проблем са дрвећем у парку и посекли смо око 300 стабала у протекле две године. Планирамо да засадимо 150 стабала и да надоместимо сва која су посечена. Протеклих 15 година се нико није озбиљно бавио Пећином. Грађани Ваљева заслужују један овакав парк“, рекао је Драган Јеремић, приликом отварања дечјег игралишта на Пећини.
 
 
 

Leave a Comment