Уручена признања „Полицајац месеца“ и рачунари

Почетак » Уручена признања „Полицајац месеца“ и рачунари » Вести » Уручена признања „Полицајац месеца“ и рачунари
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић уручио је признања „Полицајац месеца“ припадницима Полицијске управе за постигнуте резултате на очувању безбедности града и грађана Ваљева у јануару и фебруару месецу 2011. године. Повељу и новчану награду у износу од по 10.000 динара добили су за месец март: Слободан Боричић, Драган Гавриловић и Зоран Тадић, а за месец април: Жељко Ненезић, Предраг Миловановић и Предраг Радосављевић. Овом приликом, Град је уручио Полицијској управи и седам рачунара који су набављени од дела средстава који се сливају у градски буџет од наплате казни за саобраћајне прекршаје.
 
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић честитајући полицајцима на заслуженим наградама и запаженим резултатима у раду, оценио је да ће нови рачунари које је добила Полицијска управа унапредити техничку опремљеност служби саобраћајне полиције. „На овај начин, очекујемо да ће ове наше заједничке мере помоћи да безбедност у граду буде на вишем нивоу“, рекао је Милутиновић. 
 
„Људе који се издвајају по својим резултатима треба наградити и истаћи њихове успехе. Признања и награде које уручујемо подстакле су запослене у Полицијској управи да се међусобно такмиче, а на тај начин добили смо и боље резултате рада“, рекао је овом приликом начелник Полицијске управе Ваљево Предраг Ђајић. Он је нагласио да ће нови рачунари уз линк који ће бити успостављен од „сигурне собе“ у Градској управи до дежурне службе у Полицијској станици и уз нове сигурносне камере, омогућити још стабилнији јавни ред и мир у граду. „Након првих пет месеци у овој години, Полицијска управа Ваљево заузима веома високо девето место у Републици Србији по стању безбедности и проценту расветљавања кривичних дела. У односу на прошлу годину побољшани су и сви параметри када је у питању јавни ред и мир, безбедност у саобраћајну и то је нешто што нас радује и на чему би требало да радимо сви, како би бар овај ниво одржали“, истакао је Ђајић.
 
Иначе, из градског буџета из дела средстава који се прикупљају наплатом казни од саобраћајних прекршаја, одлуком Градског већа и Савета за безбедносз града Ваљева, финансираће се набавка потребне опреме за унапређење видео надзора и сигурносног система, за опрему саобраћајне полиције и унапређење саобраћајне инфраструктуре у граду. 

Leave a Comment