Уселило се још шест породица

Почетак » Уселило се још шест породица » Вести » Уселило се још шест породица

 

У зграду социјалног становања на Тргу Владике Николаја бб у Новом насељу у Ваљеву, уселило се данас још шест породица-ратних војних инвалида и породица палих бораца.
Записник о примопредаји станова  потписали су данас представници  Министарства за рад и социјалну политику, града Ваљева и корисници. Станови су додељени породицама које су након другог конкурса ресорног министарства, највише рангиране по утврђеним критеријумима, остваривши на тај начин право на решавање стамбеног питања.
 
У складу са Уредбом о решавању стамбених потреба ратних-војних инвалида и породица палих бораца, станове у закуп на одређено време до десет година у Ваљеву, добили су Косана Симић, Ђорђе Весић, Горан Стефановић, Милена Урошевић, Дејан Тодорић и Славојка Ковачевић.
Њима су, након потписивања записника  у згради Градске управе, кључеве од станова уручили  заменик градоначелника града Ваљева Станко Терзић и председник првостепене Комисије Министарства за рад и социјалну политику Сава Пауновић.
 
Пауновић је овом приликом нагласио да је град Ваљево био изузетно ангажован и уз сопствена средства учествовао  у остваривању стамбених права ове угрожене категорије становништва. „Ово је свечани тренутак за све вас. Драго нам је што данас у Ваљеву можемо да уручимо кључеве од шест станова и драго нам је што ће кров над главом добити још шест породица“, рекао је Пауновић.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић изразио је задовољство што град има могућност да помогне овим породицама. „Решавање стамбеног питања је од изузетне важности за сваког човека. Након свих тешких тренутака у животу, кроз које сте лично прошли, Ви или Ваши најближи, овај тренутак, када добијате кључеве од стана, посебно је свечан“, рекао је Терзић.
 
Он је заједно са Пауновићем, начелницом Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Драганом Ђенић, представницима Удружења бораца рата од 1990. године и корисницима, обишао зграду у Новом насељу и нове станове.   
 
Зграда социјалног становања има 16 стамбених јединица, површине око 800 метара квадратних. Крајем прошле године, након првог конкурса министарства, уселило се првих осам породица из ове категорије становништва. Након другог конкурса стамбено питање данас је решило  још шест продица. Остала су нераспоређена још два стана у овој згради, тако да ће ресорно министарство расписати још једна конкурс где ће моћи да конкуришу сви који испуњавају услове прописане Уредбом о решавањау стамбених потреба ратних-војних инвалида и породица палих бораца. 
 
Зграда је изграђена је у оквиру пројекта „Социјално становање за ратне војне инвалиде“, средствима Националног инвестиционог плана у висини од 30 милиона динара. Град Ваљево је определио парцелу, инфраструктурно и комунално опремио земљиште и био суинвеститор изградње овог објекта заједно са Министарством за рад и социјалну политику Републике Србије.

Leave a Comment