Ускоро израда пројекта санације градске депоније

Почетак » Ускоро израда пројекта санације градске депоније » Вести » Ускоро израда пројекта санације градске депоније
У фебруару 2012. године биће завршена прва фаза истраживања и пројектовања, док би у мају требало да започну конкретни радови на санацији градске депоније Ваљево. Ово је резултат разговора који су у Градској управи имали градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор ЈКП „Видрак“, Слободан Павловић са Herve le Gac и Marion Baris из „Coved“ и Marion Denantes и Benoit Hublin из “AblyCarbon”, представницима француских компанија које се баве истраживањем у области енергетике, обновљивих извора енергије и заштите животне средине.
Градоначелник Зоран Јаковљевић је објаснио да је овај посао уследио на основу одобрења француске Владе од 16. септембра 2011. године којим се 200 хиљада евра усмерава на истраживање и пројектовање санације постојеће депоније. Контакт са француским компанијама остварен је преко Eco consulting из Београда.
 
„С обзиром да су у току радови на изградњи Трансфер станице и Рециклажног центра, и да би у марту 2012. године требало да започне изградња Регионалног центра за управљање отпадом у Каленићу, санацијом постојеће депоније биће заокружен комплетан посао око збрињавања отпада“, истакао је градоначелник Ваљева.

Leave a Comment