Uskoro maloprodajni park „Stop Shop“ Valjevo

Почетак » Uskoro maloprodajni park „Stop Shop“ Valjevo » Вести » Uskoro maloprodajni park „Stop Shop“ Valjevo
„Stop. Shop“ je brend IMMOFINANZ grupe za ritejl parkove u centralnoj Evropi. Austrijska kompanija „Immofinanz“ je vodeća kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina u Centralnoj i Istočnoj Evropi, trajno ulaže u proširenje ovog uspešnog ritejl lanca.
Predstavnici austrijske kompanije „Immofinanz“ su posetili grad Valjevo i razgovarali sa gradskim rukovodstvom o aktivnostima na izgradnji maloprodajnog parka na lokaciji bivšeg preduzeća „Remont“, površine 6.500 kvadratnih metara.
Ritejl parkovi obično imaju od 2.500 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova.
Investitor je pribavio zemljište za izgradnju objekta i rešenje o građevinskoj dozvoli, tako da će nakon izbora izvođača koji je u završnoj fazi moći da krene sa izvođenjem radova na izgradnji objekta. Početak radova se očekuje polovinom novembra. U planu je da objekat bude završen i otvoren najkasnije do 1. maja naredne godine. U novom šoping kompleksu biće zaposleno 90 ljudi, što je važan aspekt, jer podržava razvoj ovog područja kao i privrede i tržišta cele Srbije rečeno je na sastanku.
„Ovo će pružiti priliku za nova radna mesta, takođe i za druge prihode grada. Valjevo je dobar grad za ulaganje, ima dobro poslovno okruženje i mnoge kompanije svojim dolaskom su to i potvrdile, kao što su „Austroterm“, „Gorenje“, „Golden Lady“, „Interex“ i druge. Drago mi je da će grad Valjevo postati još jedan evropski grad koji će biti na mapi kompanije „Immofinanz“, gde će građani i posetioci Valjeva uživati u ovom vidu kupovine“, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić.
Ovaj maloprodajni centar će biti jedan u lancu „Stop. Shop“ objekata u Istočnoj Evropi. „Stop Shop“ centri su namenjeni sredinama od 30.000 do 150.000 stanovnika, a roba koja se nudi je prilagođena kupovnoj moći stanovništva.
Austrijska kompanija „Immofinanz“ je izgradila Stop Shop u Čačku, u Nišu je započela izgradnja, a sada će krenuti i u Valjevu.
Predstavnici ove kompanije su se zahvalili gradskom rukovodstvu na efikasnosti i izrazili zadovoljstvo što su uspeli da u kratkom vremenskom roku pribave svu potrebnu dokumentaciju.
 
 

Leave a Comment