Успех Ватерполо клуба „Валис 93“

Почетак » Успех Ватерполо клуба „Валис 93“ » Вести » Успех Ватерполо клуба „Валис 93“
Ваљевски Ватерполо клуб „Валис 93“ постигао је запажене резултате у протекле четири године постојања. Овај ватерполо клуб наставио је да ниже успехе у другом делу такмичења у Првој Б лиги. Сениорски тим је тренутно први у Првој Б лиги Србије. Млађа селекција „Валиса 93“, дечаци рођени 2003. године и млађи, освојили су, у јакој конкуренцији српских тимова, прво место на недавно одржаном Светосавском турниру у Београду.
 
 „Захваљујемо се Ватерполо клубу „Валис 93“ на постигнутим резултатима на такмичењима где су из године у годину све успешнији. Задовољство ми је што град Ваљево излази у сусрет, што се тиче услова за тренинг, овом ватерполо клубу и ја се надам да све на безену функционише у најбољем реду. Сада имамао акцију где ће ученици и студенти бесплатно моћи у радним данима од 15.00 до 19.00 часова, а викендом од 12.00 до 18.00, све до првог маја,  да користе базен у Петници. Када чујем да из дана у дан имамо велику посету на базену, нама је срце пуно.  На тај начин ћемо моћи и ватерполо спорт да популаризујемо и да неке нове полазнике заинтересујемо за водене спортове. Прави резултати за овај ватерполо клуб тек следе и ми очекујемо да ће младе генерације које стасавају бити носиоци репрезентације Републике Србије. Што се града Ваљева тиче, ми ћемо дати све од себе да вам пружимо подршку, чак и већу него до сада“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове.
 
Ватерполо клуб „Валис 93“ има 138 дечака и девојчица. „Циљ нам је био да имамо што више деце. Стасала нам је и сениорска екипа, која је прошле године уз помоћ неколико дечака из Партизана и уз помоћ Игора Милановића, успела да се квалификује у Прву Б лигу. Определили смо се да негујемо генерације, да негујемо децу.  Наша деца су углавном одлични ђаци, а наш заједнички циљ је неговање једног здравог стила живота“, рекао је између осталог др Зоран Јокић, председник Ватерполо клуба „Валис 93“. 
 
Сретен Ђорђевић, потпредседник Ватерполо клуба „Валис 93“ истакао је овом приликом да  на основу досадашњих резултата, сениорски тим има велику шансу за пласман у саму завршницу такмичења Прве Б лиге и пласман у  Прву А лигу Србије. „Прва А лига је лига у којој се такмиче најбољи клубови Србије и она је изнедрила ватерполо репрезентативце Србије. Наш план је да уђемо у Прву А лигу у наредне 2-3 године. С обзиром на све то, наши финансијски капацитети су испод реалних такмичарских могућности. Користимо прилику да позовемо све оне који су заинтересовани да нам се придруже у освајању врхунских спортских резултата. Ми спроводимо тренажни процес на основу најбоље ватерполо школе у Србији-Партизанове школе и то даје добре резултате“, рекао је Ђорђевић.
 
На конференцији су говорили и Матија Миловановић, капитен генерације 2003. годиште и млађе, Жељко Арсеновић, капитен сениорског тима и Срђан Марковић, тренер генерације 2003. годиште и млађе и помоћни тренер првог тима. Марковић је најавио и предстојећи турнир у Шапцу на коме ће учествовати Ватерполо клуб „Валис 93“, а који се одржава 14. фебруара. „У наредном периоду нас чекају и првенства Србије за све категорије. Квалификације већ почињу, а полуфинала и финала су у јуну или јулу месецу“, рекао је Марковић.  
 

Leave a Comment