Успела изложба “Овчарство 2008. године”

Почетак » Успела изложба “Овчарство 2008. године” » Вести » Успела изложба “Овчарство 2008. године”

На петој регионалној изложби оваца, која је одржана у четвртак 18. септембра, на ваљевској сточној пијаци, шампионску колекцију оваца представио је Обрад Костадиновић из села Равње, победник и прошлогодишње овчарске изложбе, вишеструки освајач признања и на Новосадском сајму пољопривреде.
Костадиновићу је уз шамионски пехар припала и новчана награда од 20.000 динара. На највећој специјализованој изложби оваца у Србији, учествовало је 40 излагача из Колубарског округа са око 300 грла. Победници у многобројним категоријама добили су по 10.000 динара и пехаре, док су друга и трећа места награђена са по 8.000, односно, 6.000 динара.
“Нова градска власт подржава развој аграрне производње. Развој сточарства, у оквиру кога доминира овчарство, али и развој говедарства, побољшање квалитета живота на селу и свеукупни рурални развој, циљеви су наше аграрне политике. Изложба „Овчарство 2008.године“ коју данас отварамо, највећа је специјализована изложба у држави. Наградни фонд ове године је дупло већи него 2007. године и износи 250.000 динара. Тенденција је да наградни фонд из године у годину буде све већи. Очекујемо и да ће број излагача и изложених грла, сразмерно томе расти. Овчарство у нашем крају је несумњиво у успону и са жељом да се овај раст настави и даље, отварам регионалну изложбу оваца „Овчарство 2008. године“”, рекао је отварајући изложбу градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.

Leave a Comment