Успешан Фестивал дуван чварака

Почетак » Успешан Фестивал дуван чварака » Вести » Успешан Фестивал дуван чварака
Недавно завршени 8. Фестивал дуван чварака био је добро организован, са бројним посетиоцима не само из Ваљева, већ и из других градова и Европе, оцена је организатора овогодишње манифестације.
 
Драган Јеремић, председник Организационог одбора се захвалио свима који су помогли да Фестивал дуван чварака буде успешан.
 
„Многи људи и институције у граду су нам помогли да овај Фестивал добије другачији изглед и постане манифестација којом град треба да се поноси. Било је и много људи са стране, што је сврха овог Фестивала. Људи треба да дођу са стране у Ваљево, а не само да правимо забаву за нас Ваљевце. Програм је био разноврсан, примерен Фестивалу тог карактера. Било је много такмичара, а учесници су више него задовољни. Продаја је била одлична, испоштовано је све оно што смо се договорили и у вези са ценама.
Ја сам своју мисију на челу овог Одбора завршио и подносим оставку на место председника ОО Фестивала. Ова манифестација је дошла до једног одређеног нивоа и треба је само развијати. Вероватно да је потребно да траје више дана. Одлично је што је Туристичка организација Ваљева организатор манифестације“, рекао је Драган Јеремић.
 
Славен Баточанин је рекао да сви учесници носе добре утиске због учешћа и организације, а и зато што су све што су направили и продали. На Фестивалу дуван чварака је учествовало 25 екипа, које су се бориле за признања за најбоље чварке.
 
„То је личило на оне манифестације сличног карактера, попут кобасицијада и сланинијада. Учествовале су и многе фирме које су продавале своје производе. Манифестација је постигла свој циљ и на њој треба радити да траје више дана и да буде што квалитетнија“, рекао је Славен Баточанин.
 
Драгица Чанковић, директорка Туристичке организације Ваљева је рекла да је манифестацију посетило око 5000  људи. Посетиоци су долазили из Србије, али и из Француске, Русије, Енглеске, Италије.
 
„Било је преко 60 излагача домаће радиности, произвођача зимнице, ракије и меда. Презадовољни смо одзивом излагача“, рекла је Драгица Чанковић и захвалила се граду Ваљеву, као покровитељу, Пољопривредној школи, свим учесницима и излагачима, као и медијима на помоћи.
 

Leave a Comment