Успешан фестивал

Почетак » Успешан фестивал » Вести » Успешан фестивал

 Недавно завршене Тешњарске вечери, највећа ваљевска културна манифестација, биле су по општој оцени успешне са бројним разноврсним програмима, речено је на данашњој конференцији за новинаре на којој су говорили Милка Ерић Васиљевић, члан Градског већа и Савета фестивала, Катарина Маринковић, уметнички директор фестивала и Весељко Белушевић, извршни директор. Уз констатацију да је лепо време омогућило квалитетну реализацију готово свих програма, осим концерта Ју-групе који је морао бити прекинут због јаког пљуска, на данашњој конференцији за новинаре је оцењено да су Тешњарске донеле позитивну атмосферу у град. „Било је доста иницијативе и жеље да се учествује у програмима и сами грађани су изразили жељу за то, на радост и задовољство организатора“, рекла је овом приликом Милка Ерић Васиљевић. „Било је доста дилема како направити програм, а оно што смо видели током ових десет дана говори да смо на правом путу, али да наравно може и боље и другачије и то ћемо све имати на уму за следећу годину када Тешњарске вечери славе четврт века постојања. Припреме за следеће Тешњарске вечери су већ почеле и од грађана очекујемо уз подршку и савете, предлоге“, рекла је Катарина Маринковић.

„Све оно што је програмски тим замислио успели смо да доведемо до реализације, једино је изостао из оправданих разлога руски програм и имали смо замену представе последњег дана фестивала, али квалитетну замену која нам је донела представу шабачког позоришта“, рекао је овом приликом Весељко Белушевић. Он је додао и то да је током Тешњарских било и „малих техничких проблема у башти Дома војске који су се јавили тек кад је број посетилаца био већи од предвиђеног, јер башта није уређена, а организатори су настојали да пре свега деца током дечијих представа за које је ова локација била намењена, буду безбедна, па је Савет чак у неколико наврата донео одлуку да се капија затвори јер је посетилаца било превише“. „Зато користим прилику да нагласим да ћемо следеће године покушати да обезбедимо простор за дечије представе који ће имати између 300-400 места, како би ове програме реализовали на што бољи начин, а показало се да су ови термини и програми били изузетно добро посећени“, оценио је Белушевић.
 
За реализацију око 100 програма на фестивалу који је ове године трајао пуних десет дана, из градског буџета опредељено је 2,7 милиона динара. Са средствима која су обезбедили спонзори и донатори, Тешњарске вечери коштаће око четири милиона. Након реализације овогодишњих Тешњарских, организатори су већ почели са припремама за наредне уз нове идеје које су се изнедриле током ових августовских фестивалских дана. 
 

 

 

Leave a Comment