Успешан наступ Ваљеваца у Пфафенхофену

Почетак » Успешан наступ Ваљеваца у Пфафенхофену » Вести » Успешан наступ Ваљеваца у Пфафенхофену

У оквиру сарадње са Пфафенхофеном, ваљевски средњошколци и и студенти музичких академија у Београду и Новом Саду боравили су осам дана у овом немачком граду. Групу ваљевских ученика и студената водиле су професорке немачког језика Душица Рајевац и Грета Петрешин Гојковић.

Поводом повратка из Немачке у сали Градског већа данас је одржана конференција за новинаре. Захваливши се граду Ваљеву који је финансирао аутобуске карте за одлзак у Немачку, професорка Душица Рајевац је рекла да је богат и разноврстан програм омогућио нашој делегацији да стекне слику о Немачкој која негује своју традицију, чува архитектуру и повезује прошлост и садашњост на најбољи могући начин. Имали су прилику да посете Инголштат, Регенсбург, Минхен, Нирнберг, Нојбург, а у њихову част пријем је приредио градоначелник Пфафенхофена Томас Херкер. У холу гимназије у Пфафенхофену одржан је концерт наших талентованих студената Николе Здравковића, Александра Миливојевића, Ана Марије Бановић, Кристине Иванковић, као и ученице музичке школе Кристине Степановић. На концерту је свирао и виолиниста Сретен Крстић који је већ тридесет година концерт мајстор минхенске филхармоније.
Поред сусрета са српским конзулом у Минхену Бором Шупутом, делегација из Ваљева посетила је и српску православну цркву у Минхену, а након концерта отворена је изложба посвећена десетогодишњици рада Друштва “Пријатељства са Ваљевом“.
Нова искуства и позитивни утисци отвориће и друге могућности сарадње Ваљева и Пфафенхофена и наредних година, речено је на данашњој конференцији за новинаре.
 

Leave a Comment