УСПЕШАН ТОК АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ЛОКАЛНОГ ПЛАНА АКЦИЈЕ ЗА ДЕЦУ ВАЉЕВА

Почетак » УСПЕШАН ТОК АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ЛОКАЛНОГ ПЛАНА АКЦИЈЕ ЗА ДЕЦУ ВАЉЕВА » Актуелно » УСПЕШАН ТОК АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ЛОКАЛНОГ ПЛАНА АКЦИЈЕ ЗА ДЕЦУ ВАЉЕВА

За реализацију Локалног плана акције за децу града Ваљева у 2017. години из буџета града Ваљева за ову годину одобрена су средства у износу од 2.500.000 динара.

Активности у оквиру реализације Локалног плана акције за децу, за које је овај износ издвојен, обухватају обуку 150-оро социјално и материјално угрожене деце непливача у Спортско рекреативном центру ,,Петница“, спровођење помоћи за социјално и материјално угрожену децу са евиденције Центра за социјални рад ,,Колубара“ у Ваљеву  кроз куповину гардеробе и средстава за хигијену и финансирање или суфинансирање пројеката за реализацију активности из овог плана.

Према речима председника Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу  помоћника градоначелника Ваљева Саше Симића, први део планираних активности се успешно спроводи.

,,У току је обука друге групе социјално и материјално угрожене деце непливача који су ученици првог разреда свих седам ваљевских основних школа. Обука се одржава у сарадњи са Пливачким клубом ,,Валис“ у јуну, јулу и августу ове године,  тако што свака од укупно три групе од по 50-оро деце има 40 часова обуке пливања са обезбеђеним аутобуским превозом уз инструкторе пливања и четири координатора за сваку групу. За ову активност је одобрен из буџета износ од 1.100.000 динара“, рекао је господин Симић и образложио даљи ток овогодишњих активности.

,,Други део планираних активности подразумева куповину гардеробе и пакета за хигијену за социјално и материјално угрожену децу са евиденције Центра за социјални рад. Из буџета је предвиђен износ од 400.000 динара за ову активност и ми ћемо је реализовати до краја августа, пре поласка деце у школу. До краја децембра месеца ће бити остварен и трећи део активности за који су одобрена  средства у укупном износу од  900.000 динара којима ће се суфинансирати и финансирати пројекти за реализацију активности из Локалног плана акције за децу.“

За финансирање и суфинансирање пројеката, што представља трећу и последњу фазу овогодишњих активности Локалног плана акције за децу, закључено је осам уговора и то са:

  • Планинарским клубом ,,Повлен“ из Ваљева за пројекат ,,Планинарењем до здравља“ у износу од 160.000 динара
  • Културно-просветном заједницом града Ваљева за пројекат ,,Осмисли се, концентриши се“ у износу од 160.000 динара
  • Удружењем ,,Загрљај“ Ваљево за пројекат ,,Заједно можемо боље и више-подршка инклузији“ у износу од 100.000 динара
  • Друштвом за церебралну парализу Ваљево за пројекат ,,С оне стране дуге“ у износу од 60.000 динара
  • Друштвом ,,Ром“ Ваљево за пројекат ,,Играчка-Дубље“ у износу од 90.000 динара
  • Подружницом математичара Ваљево за пројекат ,,Математичка играоница за предшколце“ у износу од 150.000 динара
  • Друштвом истраживача ,,Владимир Мандић-Манда“ Ваљево за пројекат ,,Човек и природа“  у   износу од 100.000 динара
  • Домом културе ,,Извор“ за пројекат ,,Отварање дечијег хора“ у износу од 80.000 динара

Остатак средстава, у износу од 100.000 динара, опредељен је за објављивање огласа за потребе рада Одбора као и за пропагандни материјал.

Симић истиче да ће се Град Ваљево потрудити да за следећу годину определи средства у већем износу за ову, већ традиционалну акцију, јер је осмех на лицима деце која су завршила јунску обуку за непливаче нешто што је непроценљиво.